3 min læsningUwe Rösler om AGF-profil: Efter en uge bad jeg klubben om at skrive en ny kontrakt med ham

Patrick Mortensen lignede længe en spiller, der var på vej væk fra AGF - det ville klubbens nye cheftræner, Uwe Rösler, dog ikke finde sig i.

3 min læsning
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Patrick Mortensen havde langt fra sin bedste tid i AGF i forrige sæson.

Her blev det til beskedne seks mål i 28 kampe i Superligaen, og ved flere lejligheder var den erfarne angriber valgt fra til David Nielsens startellever.

Som sæsonen skred frem, og Patrick Mortensens kontraktudløb nærmede sig med hastige skridt, lignede det mere og mere, at den 33-årige AGF-kaptajn skulle kigge sig om efter en ny arbejdsgiver.

Mod slutningen af sæsonen delte AGF så nyheden om, at man havde besluttet sig for at sige farvel og tak til David Nielsen, og først på sommeren kunne man i stedet præsentere en ny cheftræner.

Her faldt valget på tyske Uwe Rösler, og den nye AGF-træner skulle ikke bruge lang tid på at føle sig overbevist om, at man i AGF var i færd med at begå en fejl i forhold til Patrick Mortensen.

– Lige fra begyndelsen var jeg meget nysgerrig på hans personlighed, og noget af det første jeg gjorde, da jeg kom til klubben, var at have et møde med ham, siger Uwe Rösler til TV3 Sport.

– Vi talte sammen om fremtiden, om nu, i dag og i morgen, og efter en uge gik jeg til klubben og sagde “please, skriv en ny kontrakt med ham”, for jeg kunne se en virkelig god spiller, men også et virkelig godt menneske og en virkelig god leder. Og vores unge hold har brug for en god leder, og han er uden tvivl en af dem.

– Jeg kendte ham fra tidligere, og jeg vidste alt om ham og hans historik fra Norge og fra dansk fodbold.

Officielt: AGF sælger Grønbæk til mesterklub – største handel i klubbens historie

I slutningen af juli faldt en ny aftale så på plads mellem AGF og Patrick Mortensen, der nu har papir på hinanden frem til sommeren 2024.

AGF-angriberen har sidenhen kvitteret med gode præstationer i denne sæson. Her er det blevet til tre mål og en assist i de første fire kampe.

Bjørnebye om transferplaner efter rekordsalg: Overvejer erstatning

Uwe Rösler peger blandt andet på, at AGF’s nyindkøb, Sigurd Haugen, har været med til at gøre Patrick Mortensen bedre.

– I øjeblikket, der spiller de to virkelig godt sammen. De arbejder for hinanden, de hjælper hinanden. Og så scorer de selvfølgelig mål, hvilket er virkelig godt for dem.

– Det har helt sikkert hjulpet ham, at vi nu spiller med to angribere. Sidste år, når vi har analyseret kampene, var han (Patrick Mortensen, red.) ofte meget isoleret.

– Jeg tror også, at den måde, vi nu spiller fodbold på, har hjulpet meget.

– Vi har bolden mere, vi er mere på modstanderens halvdel og har mere kontrol. Meget ofte fører det til chancer for at lave mål.

AGF spiller mandag aften mod Lyngby Boldklub hjemme på Ceres Park, hvor man med en sejr kan spille sig op på andenpladsen i Superligaen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer