Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningCampo mener: Ingen fartstriber på Fyn – OB spænder ben for sig selv

Sæsonens største kollaps indtil nu sidder Manchester United på. Sjældent er et hold med et så højt individuelt niveau faldet...

3 min læsning
Andreas Alm er under pres i OB, der spiller som et bundhold i Superligaen
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
15. aug 2022, 06.41

Sæsonens største kollaps indtil nu sidder Manchester United på.

Sjældent er et hold med et så højt individuelt niveau faldet så dybt og endt så amatøragtigt og handlingslammet, som Erik ten Hags spillere gjorde lørdag mod Brentford.

På Fyn har Odenses fodboldstolthed OB ellers gjort sit til at stjæle rampelyset, når det kommer til at underpræstere.

Når kampene fløjtes op, er der trods alt en modstander på banen. Men udenfor banen er der da grænser for, hvor meget man kan spænde ben for sig selv.

– Allan Hvid, chefredaktør

Søndag tabte OB med 2-0 på udebane mod Brøndby, hvilket i sig selv ikke er skamfuldt. Men måden OB kommer fra Brøndby Stadion lover alt andet end godt for fremtiden. Såvel på som udenfor banen.

Indenfor kridtstregerne løb OB’erne forgæves i stort set samtlige 90 minutter søndag aften mod Brøndby og lignede et hold, der nok kæmper for trøjen, men som samtidig kæmper med at finde en vej. En vej ud af den af den pointmæssige krise – men også en vej i det hele taget.

Der er ikke meget fart og x-faktor over Odense Boldklub lige nu.

Krisen i OB startede allerede på hjemmebane i første runde mod FC Nordsjælland, og siden første fløjt i sæsonen har OB reelt set kun spillet en god halvleg, hvilket var første halvleg mod Randers på udebane.

Helt sikkert kan Andreas Alm finde mange andre gode momenter i OB’s præstationer – men holdet har entydigt lignet et bundhold på nær de første 45 minutter på Cepheus Park, og søndag mod Brøndby manglede der tempo, ærgerrighed og tro på tingene. ‘Striwerne’ er i dyb krise og har en målscore på 4-13 efter sæsonens første fem kampe.

Udenfor banen kradser krisen ligeså i alvorlig grad. Søndag aften efter nederlaget nægtede OB’s fodbolddirektør Björn Wesström at stille op til interview i Onside på TV3+, da programmets glimrende reporter havde tænkt sig at stille spørgsmål om cheftræner Andreas Alm.

Når kampene fløjtes op, er der trods alt en modstander på banen. Men udenfor banen er der da grænser for, hvor meget man kan spænde ben for sig selv.

Ved ikke at stille op efterlader klubbens øverste fodboldchef kun tvivl. Hvorfor vil han ikke det? Skal Alm fyres? Eller er han fredet?

Resultaterne har helt klart ikke været med Andreas Alm. Heller ikke spillet. Og den stille svensker har uomtvisteligt ikke overpræsteret.

Men mandag morgen er krisen i OB nu langt fra kun spillemæssig.

Alm har gentagende gange nævnt, at han ikke har noget med spillerindkøb at gøre. Det gentog han søndag aften. Så spillermaterialets kvalitet og truppens sammensætning er altså udelukkende Wesströms ansvar. Ham der nu heller ikke vil udtale sig om sin cheftræner.

Krisen er rykket fra grønsværen og ind på administrationsgangen i OB, hvor klubbens ledelse søndag aften malede sig op i et hjørne, så der kun er én valgmulighed tilbage.

I hvert fald hvis Björn Wesström skal stå tilbage som en handlekraftig mand.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer