4 min læsningVatanspor om mødet med AGF i Pokalen: Alt kan ske

Den lokale Aarhus-klub Vatanspor trak onsdag AGF i pokalturneringen. En lodtrækning, der vækker stor begejstring og hvor man tror på miraklet, selvom man er klar over, hvem der er storfavoritter til opgøret.

4 min læsning
AGF, Vatanspor, AGF-Vatanspor, AGF modstander Pokalen.
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Det er 13 år siden sidst.

Dengang var det en uofficiel opvisningskamp i anledning af Vatanspors 20 års jubilæum. Nu gælder det en officiel kamp.

Således stod det onsdag klart, efter Vatanspor og AGF blev trukket op af bowlen som modstandere til 2. runde af pokalturneringen. Et lokalt brag mellem Aarhus-klubberne.

Vatanspors assistenttræner, Haci Kara, har været tilknyttet klubben i godt og vel 20 år.

Grundet arbejde kunne han desværre ikke selv se lodtrækningen live, men han blev hurtigt gjort opmærksom på den kommende modstander i holdets fælleschat.

– Folk var begejstrede og glade. Vi havde talt lidt om, at vi lige har slået et 3. divisionshold, og så ville vi gerne trække det bedst mulige hold, hvilket for vores vedkommende var AGF.

– Så vi talte om, at det enten skulle være AGF, og ellers skulle det være et hold, som vi havde okay chancer for at slå ud. Det ville være lidt øv at møde et Danmarksseriehold eller 3. divisionshold og så ryge ud, siger han til campo.dk.

Selvom Haci Kara og resten af Vatanspor, der normalt gør sig i Jyllandsserien, i høj grad kommer til at se kampen mod AGF som en oplevelse, er det ikke ensbetydende med, at man har givet op på forhånd – til trods for, at der er fire rækkers niveauforskel på de to klubber.

– Det er jo fodbold, og alt kan ske. Vi skal jo turde at drømme om det. Men vi er ikke der, hvor vi siger, at kampen er 50/50 – det er den slet ikke. Vi skal ud og have en oplevelse ud af det, og så skal vi se, hvor længe vi kan holde dem fra at score mod os. Og desto længere tid der går, desto bedre er det for os.

– Det er jo sket før i Pokalen, hvor det har været lige ved og næsten. Det er jo det, der er spændende ved Pokalen – at man kan få udlevet drømmen på en eller anden måde, og håbe på, at man kan komme videre fra kampene.

Haci Kara påpeger desuden, at det ikke ville være første gang, der er sket mirakler i pokalturneringen.

– AGF havde den kamp på Ærø for tre år siden, og Nykøbing FC slog FCK ud sidste år. Jeg ved godt, at niveauet er højere i Nykøbing end hos os, men det kan jo ske. Så vi skal bare ud og spille, og så få en fed oplevelse ud af det.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Flere af Vatanspors spillere har en fortid i AGF. De fleste som ungdomsspillere, men enkelte har også gjort sig på førsteholdet hos ‘de hviie’.

– Jeg tror, at der er nogle spillere, der gerne vil ind og vise, at man godt kan spille fodbold, selvom det er Jyllandsserie. Der er mange af vores spillere, der har spillet ungdomsfodbold i AGF. Vores cheftræner (Volkan Ceran, red.) har jo været professionel i AGF, og jeg har selv spillet ungdomsfodbold i AGF.

En af de Vatanspor-spillere, som AGF’s fans formentlig kan huske, er Sanel Kapidžić, der står noteret for otte mål i 38 kampe for AGF, inden han forlod klubben i 2012.

Lodtrækning i Pokalen: AGF trækker lokal modstander – se superligaklubbernes modstandere

Det lavest rangerende hold har hjemmebane i pokalturneringen. Det er dog langt fra ualmindeligt, at et lokalopgør opgør som dette bliver rykket til superligaklubbens hjemmebane – i dette tilfælde Ceres Park – blandt andet for oplevelsens skyld.

Det bliver dog formentlig ikke tilfældet her, fortæller Haci Kari.

– For vores vedkommende, vil det være sjovere at spille den på vores hjemmebane Sødalskolen. At få AGF ud til vores bane. Det tror jeg, at vi vil få mere ud af. Både spillere, frivillige og tilskuere.

Han gætter på, at der er plads til et sted mellem 1.000 og 1.500 tilskuere på klubbens hjemmebane.

– Jeg tænker, at det kunne være fedt, at få den oplevelse derude. Det betyder meget for klubben, at vi kan få byens hold ud til os.

Haci Kara afslører desuden, at selvom det er en unik oplevelse, så kommer Vatanspor næppe til at lægge en ekstra træning ind op til kampen – eller gøre noget andet anderledes – men de har måske et andet trick oppe i ærmet:

– Vi har talt om, at både Volkan (Cheftræneren, red.) og jeg skal ind og spille lidt, så det kan være, vi skal ud at løbe nogle ture, siger han med et grin.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for lokalbraget mellem Vatanspor og AGF, men kampene i pokalturneringen bliver afviklet mellem den 30. august og den 1. september.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer