2 min læsningFC Midtjylland udspillet af Benfica i CL-kvalifikationen

FC Midtjylland får svært ved at avancere i Champions League, efter de tirsdag aften blev udraderet af Benfica.

2 min læsning
FC Midtjylland Benfica Champions League kvalifikation
Foto: Patricia De Melo Moreira/AFP/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland skulle på en vanskelig opgave i Portugal, hvor Benfica ventede i det første opgør af kvalifikationen til Champions League.

Vanskelig blev dog hurtigt erstattet af umulig, og FC Midtjylland fik ikke et ben til jorden i et sviende 4-1 nederlag.

Pione Sisto var med fra start, og målet om en landsholdsplads var til at gennemskue. Danskeren bragte bolden frem i et midtjysk overtal, men kantspilleren overså en gylden åbning i venstresiden. Det endte i stedet med en selvisk og vag afslutning forbi målet.

Daramy lander i Danmark – Hentet i FCK-bil

Benficas 21-årige angriber Gonzalo Ramos havde skruet hovedet ordentlig på, og efter to indøvede angrebssituationer stangede han portugiserne i front til både 1- og 2-0.

Kort før pausen var FC Midtjylland uopmærksomme på et hjørnespark. En ballonbold fløj henover ulvenes defensiv og om til Enzo Fernandez, der udenfor feltet, knaldede bolden i mål på førsteberøringen til 3-0.

FC Midtjylland-keeperen Elias Rafn Olafsson stod en fin første halvleg trods tre indkasserede mål. Efter pausen var han ene og alene skyld i, at danskerne ikke vendte hjem med en historisk afklapsning.

Efter 60 minutter kunne islændingen dog ikke forhindre udækkede Ramos i at fuldføre sit hattrick fra tæt hold.

Med et kvarter tilbage fik FC Midtjylland et plaster på det åbne sår, da brasilianske Paulinho blev nedlagt i Benfica straffesparksfelt. Pione Sisto tog sig af sparket og med en kølig panenka reducerede den 27-årige kantspiller til 4-1.

Danskerne så langt bedre ud i de sidste ti minutter af kampen, men det blev ikke til flere scoringer for nogle af holdene. Håbet lever dermed i sin spinkleste form, inden returopgøret på MCH Arena om en uge.

Timeline

Notifications

Notifikationer