2 min læsningAmbivalent Cornelius: Det er lidt ærgerligt

Parkens græstæppe er langt fra fremmed for Andreas Cornelius, der ser med ambivalente følelser på den lodtrækning, der har parret ham og hans tyrkiske klub, Trabzonspor, med hans tidligere klub F.C. København.

2 min læsning
Andreas Cornelius Trabzonspor F.C. København
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af to omgange har Andreas Cornelius kunnet kalde Parken sin hjemmebane, ligesom han har spillet 17 A-landskampe på det danske nationalstadion.

Omgivelserne er altså ganske kendte for den danske angriber, når han sammen med sin tyrkiske klub skal møde F.C. København i Parken til det første af to afgørende opgør om én plads i Champions League gruppespillet den 16. august.

Den danske landsholdangriber ikke ikke ubetinget glad for, at det er hans tidligere klub, han om to uger skal forsøge at gøre livet surt for.

– Det er jo lidt ærgerligt, at vi ikke får chancen for begge to at komme i gruppespillet, for jeg havde da håbet, at begge hold ville gå videre – og sådan bliver det jo ikke nu.

– Så det er selvfølgelig lidt ambivalent, fordi jeg er FCK-fan, men nu spiller jeg her, og jeg vil gøre alt for, at vi kommer i Champions League. Og når først kampen går i gang, så glemmer jeg alt det der, siger Andreas Cornelius til Ekstra Bladet.

Andreas Cornelius har i alt fire gange tidligere mødt sin barndomsklub i europæisk sammenhæng.

I 2018 var han med italienske Atalanta med til samlet at tabe til F.C. København i Europa League-kvalifikationen. Kampen i Bergamo endte 0-0, og da det samme var tilfældet med kampen i København, skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence.

Her havde Cornelius ansvaret for at sparke italienernes sidste spark, og da han brændte på finske Jesse Joronen, kunne Denis Vavro med københavnernes sidste spark sender Atalanta ud.

Thorup om Trabzonspor: Vi får brug for København

Dagen efter blev Cornelius udlejet til franske Bordeaux, og så ville skæbnen, at den franske klub blev parret med F.C. København i Europa Leagues gruppe c. Her vandt F.C. København 1-2 på udebane, mens danskerne på hjemmebane tabt 0-1.

Den danske landsholdsangriber har stadig til gode at score mod sin barndomsklub.

Timeline

Notifications

Notifikationer