VM 2022

3 min læsningKnuste drømme: 24-årig superligaspiller indstiller karrieren

En karriere fyldt med skader har efterladt den 24-årige Randers FC-spiller i en situation, hvor han har set sig nødsaget til at indstille karrieren.

3 min læsning
Joel Kabongo, Randers FC, Brøndby IF, Superligaen.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det sker med jævne mellemrum, at fodboldspillere tvinges ud i et for tidligt karrierestop – men det gør det bestemt ikke mindre tragisk.

Det er nu også realiteten for 24-årige Joel Kabongo, der efter fire operationer og utallige timers genoptræning ikke har set en anden løsning.

– Det er sindssygt hårdt at sige farvel til fodbolden. Jeg er vågnet op hver dag og har håbet på, at det blev bedre, og at jeg ikke skulle gå i seng med smerter. Jeg har virkelig håbet på miraklet, men det er ikke kommet. Jeg bliver nødt til at tænke på mit eget helbred, så jeg kan leve et normalt liv sammen med min familie. Derfor har jeg truffet denne hårde beslutning, fortæller Joel Kabongo til Randers FC’s hjemmeside.

Den danske midtstopper har bøvlet med sit højre knæ siden 2019, men har hele tiden fastholdt troen på, at han kunne få gang i karrieren igen. Nu kaster han dog håndklædet i ringen.

– Det er virkelig gået op for mig nu, at der var længere vej tilbage, end jeg troede. Jeg har haft blod på tanden, men på et eller andet tidspunkt må man også sige til sig selv, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne i de tre år. Jeg har virkelig prøvet med god hjælp fra Brøndby og Randers FC, men nu er jeg nødt til at trække stikket, udtaler Kabongo og fortsætter:

– Nu trækker jeg mig tilbage fra fodbolden, og så skal jeg finde ud af, hvor jeg står henne. Men jeg skal jo nok ud at opleve noget andet end fodbold. Det glæder jeg mig også til. Der skal nok være noget spændende derude, men det bliver specielt for mig, understreger Joel Kabongo.

AGF-midt om tidligere holdkammerat: Han er altid usaglig

Det er ikke kun Randers-spilleren, der begræder sin fortabte karriere. Også den sportslige direktør i klubben, Søren Pedersen, ærgrer sig.

– Vi er ærgerlige over, at Joel ikke er lykkedes med at komme ovenpå den skade, som han har haft. Det er selvfølgelig allermest synd for Joel selv, fordi det er barskt i så ung en alder ikke at være i stand til at spille fodbold.

– Selvfølgelig er det også ærgerligt for os, fordi vi havde håbet på, at vi kunne få ham klar og få glæde af det store potentiale, som han har. Men det er allermest synd for Joel, at hans drømme bliver knust, siger Søren Pedersen, lyder det fra Randers-direktøren.

Brøndbys Joel Kabongo bæres fra banen med en knæskade i superligakampen mellem FC Midtjylland og Brøndby IF på MCH Arena i Herning, 22. april 2019. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Joel Kabongo fik sin fodbolduddannelse i Brøndbys ungdomsafdeling, inden han i 2017 blev en del af førsteholdstruppen på Vestegnen. I sommer gik turen så til Randers FC, hvor han kun nåede at spille to kampe, inden han altså nu lægger støvlerne på hylden. I Brøndby nåede han 18 kampe.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer