HIGHLIGHTS: Viborg overkom dårlig start og nedlagde et svagt FCK-hold

F.C. København fik en fremragende start på opgøret mod Viborg søndag eftermiddag, men var meget uskarp i begge ender, mens Viborg var hurtige og effektive.

Viborg leverede en flot præstation og vandt over mestrene fra F.C. København

Normalt når F.C. København kommer foran 1-0 efter kun syv minutters spil, skriver resten af historien sig selv.

Men det var langt fra tilfældet i Viborg søndag eftermiddag, hvor de danske mestre fik sit at se til. Det var ellers FCK’s Victor Claesen, der scorede på et hovedstød efter syv minutter, hvor Viborg-målmand Lucas Lund ikke viste overbevisende målmandsspil på det dykkende hovedstød.

Og derfra stod der FCK på det hele frem til midtvejs i første halvleg. Efter 27 minutter fik Viborg et tyndt dømt straffespark, som hollandske Clint Leemans først scorede på via riposten fra Kalle Johnssons fornemme redning. 1-1 og så tog Viborg over.

Viborg ændrede i sit presspil og spillede meget direkte, når de fik bolden, hvilket skabte plads på midten af banen og fik FCK til at se dårlige ud.

Viborg så til gengæld skarpe ud og i særdeleshed efter 33 minutter, hvor Clint Leemans igen nettede for Viborg. Efter flot opspil fra Viborg headede Leemans Viborg på 2-1, og pludselig var kampen vendt på hovedet.

Efter pausen fortsatte Viborgs hollandske profiler, og Justin Lonwijk bragte midtjyderne foran med 3-1 og skabte for alvor panik på FCK-bænken.

Ikke siden 2004 havde Viborg sejret mod hovedstadsklubben, og selvom Pep Biel igen stod på det rigtig sted og reducerede til 3-2, da presset blev stort på de grønblusedes mål kort før tid, gjorde Lukas Lund sin bommert god igen med en mirakelredning.

Og så kunne en velspillende Christian Sørensen udvide føringen til 4-2 for Viborg, der efter slutfløjtet ligger nummer tre i Superligaen.