3F Superligaen

HIGHLIGHTS: FCK henter sæsonens første sejr i Aalborg

I Aalborg tog AaB i mod FC København i Superliga-sæsonens anden runde. Ingen af holdene var endnu kommet på pointtavlen i Superligaen inden opgøret og havde brug for en sejr for at kickstarte sæsonen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Søndag tørnede Superligaens bundpropper, AaB og de danske mestre fra FC København, sammen i Superligaens anden runde i Aalborg.

Aalborgenserne havde for første gang i sæsonen Lucas Andersen med fra start, og der var lagt op til et spændende opgør i det nordjyske.

Allerede fra start kom kampens intensitet til syne, da et voldsomt sammenstød mellem FCK-Keeper, Kamil Grabara, og AaB’s Mathias Ross efterlod begge spiller til behandling, hvorefter FCK så sig nødsaget til at skifte en noget forslået Grabara ud.

FCK’s sportsdirektør afviser: Vi har ikke budt 30 millioner

Og den nye mand i FCK-buret Karl-Johan Johnsson havde sit at se til fra start. Hjemmeholdet kom bedst ud af starthullerne og havde flere gode muligheder i kampens åbning – dog uden at blive rigtigt farlige.

Generelt set stod der AaB på det meste i kampens første 45 minutter. Men med halvlegens allersidste spark kunne Viktor Claesson sparke en ripost i kassen og sende københavnerne til pause med en 1-0-føring på trods af en bekymrende første halvleg fra de danske mestre.

Jess Thorup fik bedre styr på sine tropper efter pausen, hvor der i de første minutter stod FCK på det meste. Med et mere velfungerende pres og bedre boldomgang, satte Københavnerne sig på begivenhederne med AaB hele tiden lurerne på omstillingerne.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Men ondt blev værre for Lars Friis og kompagni. For efter et flot opspil i højresiden kunne Hakon Arnar Haraldson smække et farligt indlæg ind i AaB-feltet, hvor Viktor Claesson igen stod, hvor han skal og efter en enkelt berøring få netmaskerne til at blafre endnu engang.

Og bedst som man troede, AaB var døde og borte efter en skuffende anden halvleg sammenlignet med, hvad man præsterede i kampens første 45 minutter, gav Allan Sousa AaB nyt liv, da han efter 79 minutter satte reduceringen i nettet.

Det betød en intens afslutning på opgøret, hvor aalborgenserne jagtede det udlignende mål med alt, hvad de havde. Og i sidste ende blev det også 3-1 til FCK’erne da en stor brøler fra Josip Posavec efterlod et tomt mål for Isak Johanneson.

AaB 0-0 FC København (Uheldigt sammenstød ‘4)

AaB 0-1 FC København (Viktor Claesson ’45+6)

AaB 0-2 FC København (Viktor Claesson ’71)

AaB 1-2 FC København (Allan Sousa ’79)

AaB 1-3 FC København (Johanneson ’90+5)

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P