2 min læsningDBU løfter dommerniveauet i Superligaen

Den 1. juli kom alle Superliga-dommere på deltidskontrakt for at højne niveauet hos de danske dommere og i klubberne.

2 min læsning
DBU Superligaen dommer
Mikkel Redder i 3F Superligakampen mellem OB og Viborg på Nature Energy Park i Odense, torsdag den 12. maj 2022. Kampen endte 1-1.. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)

Dommerkendelser vil forevigt blive diskuteret, hvad end man spiller serie-bold eller kæmper om det danske mesterskab i Superligaen.

Men nu skal en ny satsning fra DBU forsøge at professionalisere den danske dommerstand yderligere i den bedste danske række.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Den 1. juli kom alle Superligaens dommere nemlig på deltidskontrakt. Det oplyser DBU på deres hjemmeside.

I sidste sæson havde Superligaen otte dommere på en deltidskonktrakt, som nu er forøget til at 12 og senere 13 dommere, der render ind på de danske stadions som deltidsprofessionelle.

Den beslutning glæder dommerformand Michael Johansen, der håber, at det nye tiltag

– Det er et stort skridt i den rigtige retning. Med disse kontrakter kan dommerne i landets bedste række koncentrere sig endnu mere om dommergerningen og forfine deres færdigheder.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det er, hvad vi stræber efter. At landets topklubber prioriterer at lægge flere ressourcer i de danske dommere er rigtig positivt, og særligt efter at VAR er blevet implementeret, lyder det fra Michael Johansen.

Direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, deler Johansens begejstring over det nye tiltag, og mener, at det generelt kan skubbe niveauet i Superligaen i den rigtige retning.

– Disse nye aftaler vil være med til at styrke den danske dommerstandard. Aftalerne giver dommerne muligheden for at fordybe sig endnu mere i dommergerningerne. Det gavner ikke blot dem selv, men også niveauet i 3F Superliga og i klubberne, siger Claus Thomsen til DBU.

Uwe Rösler om den første tid i AGF: Jeg var i chok

Den 13. dommer der tilslutter sig listen over deltidsprofessionelle dommere er Jakob Karlsen, der er nyoprykket og derfor undtages.

Timeline

Notifications

Notifikationer