2 min læsningJuventus-keeper kræver ændring: Vi har brug for mental træning

Den polske landsholdskeeper synes ikke, professionelle klubber tilbyder nok hjælp til professionelle fodboldspilleres mentale helbred.

2 min læsning
Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er ingen tvivl om, at det kræver en vis mental styrke at begå sig i jobbet som professionel fodboldspiller. Især i de store ligaer hviler der et stort pres på spillernes skuldrer, og det kræver sin mand at håndtere.

Og spørger du Juventus’ bagerste skanse, Wojiech Szczesny, modtager spillerne slet ikke nok hjælp til at håndtere presset og styrke deres mentale helbred. Det fortæller han til den polske Youtube-kanal, Kanal Sportowy.

Dyr bøde: Kom 113 sekunder for sent

– For mig er det vanvittigt, at vi i 2022 ikke har mere obligatorisk mental træning til spillere i professionelle fodboldklubber. Det er sindssygt. Lav et interview med en hvilken som helst fodboldspiller, og han vil fortælle dig, at omkring 70% af præstationerne er i dit hoved, og 100% af den obligatoriske træning er fysisk, fortæller den 32-årige målmand til Kanal Sportowy.

Polakken fortæller også, at der er psykologer tilknyttet klubberne, som man kan benytte sig af, hvis man har lyst, men at der ingen obligatorisk mental træning er. Og det burde der ifølge Szczesny være. Også i perioder hvor spillerne ikke føler, de har brug for det.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Der burde især være det (mental træning red.) i situationer, hvor alt går fint. Man burde ikke bare gå til en psykolog, når tingene allerede står skidt til. Når du udelukkende leder efter viden om dit hoved, når du mentalt allerede er ødelagt, er det sværere at tilegne sig den viden, når din situation allerede er dårlig, fortæller målmanden.

Timeline

Notifications

Notifikationer