Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningCampo mener: Superligaen er gul og grøn – Viborg og Horsens skal anerkendes denne mandag

De klassiske overskrifter efter en spillerunde i de største ligaer i Europa indeholder topholdenes sejre og nederlag. Vi journalister vinkler...

3 min læsning
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
18. jul 2022, 17.16

De klassiske overskrifter efter en spillerunde i de største ligaer i Europa indeholder topholdenes sejre og nederlag.

Vi journalister vinkler ofte på deres op og nedture fremfor de mindre holds præstationer. Men ikke i dag. Denne mandag er det derfor Viborg, der udspillede AaB, og Horsens, der topperformede mod F.C. København, der skal anerkendes!

AC Horsens-boss efter stærk premiere: Jo flere kampe vi vinder, desto sværere bliver det at blive ved

Der kan være alle mulige gode grunde til at F.C. København fik en dårlig sæsonstart, men det skal intet tage fra AC Horsens.

Det er et kæmpe resultat at vende tilbage til Superligaen med en 1-0 sejr i Parken.

Det er ikke alle fodboldtilhængere, der kan forstå, hvordan det er at være fan af en lille klub, der altid kæmper mod den store dreng i klassen. Hvor økonomi, faciliteter og gennemslagskraft konstant er én lang kamp mod overmagten. Dér hvor lommeregneren er nødt til at vende omvendt, og 1+1 skal give 3!

Derfor skal Horsens vises respekt for denne sæsonstart. Velkommen tilbage til Den Gule Fare!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det samme gælder for Viborg, der dog er noget mere etableret i Superligaen igen og snart spiller europæisk fodbold for første gang i 22 år. Jo jo, Viborg har skam sikret sig mange overskrifter ovenpå en flot sæson i fjor.

Men alligevel skal der også klapsalver afsted mod domkirkebyen denne mandag.

Havde Viborg ikke snuppet alle tre point søndag mod AaB, ville pointtabet ikke være til at sluge for Jacob Friis og hans grønblusede spillere, der i første spillerunde på hjemmebanen i Viborg leverede flot fodbold. Spillede fodbold. Viborg FF spillede nemlig konsekvent bolden ud fra eget felt og skabte chance på chance mod et tamt AaB-hold.

Det aftvinger respekt, og det vidner om rigtig godt klub- og trænerarbejde. Viborg har et koncept, der er holdbart, og ikke kun i tv-serien “For enhver f*cking pris” inviterer klubben danskerne med indenfor.

Også på banen får vi lov til på forreste række at bevidne, at det hårde arbejde, der lægges hele vejen rundt i klubben, også betaler sig.

Det bliver spændende at følge holdets “sæson 2” som oprykker, og hvorvidt succesen kan fortsætte – at vurdere ud fra søndagens indsats så bliver det igen sjovt at gå til fodbold på Energi Viborg Arena!

Superligaen er endelig i gang, og mandagene er igen blevet sjovere at vågne op til.

Og denne mandag er Superligaen gul og grøn. Respekt for en flot sæsonstart til Horsens og Viborg, og så ikke så meget i denne kommentar om FCK og AaB’s tamme indledning på sæsonen 2022/2023.

Timeline

Notifications

Notifikationer