Dansk Fodbold

Elkjær husker tilbage på landsholdet: Fra hyggefodbold til struktur – han ændrede alt

Preben Elkjær er ikke i tvivl om, hvad der var med til at ændre landsholdet tilbage i slutningen af 1970'erne.

Preben Elkjær om Sepp Piontek
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den i dag 64-årige Preben Elkjær er sikker i sin sag, da han bliver spurgt ind til det danske herrelandsholds mest toneangivende trænerskifte tilbage i slutningen af 1970’erne.

Her var Kurt Børge Nikolaj Nielsen i det årti en træner, der nok bedst kunne karakteriseres som en afslappet og tilbagelænet hyggeonkel, men da tyske Sepp Piontek overtog tøjlerne i 1979, skete der noget med det danske herrelandshold.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Sådan lyder det fra den tidligere landsholdsangriber, Preben Elkjær, med fortid i de udenlandske klubber Hellas Verona, FC Köln og KSC Lokeren til podcastet: ‘Bag om Trøjen‘, da han bliver spurgt ind til Pionteks betydning for landsholdsfodbolden.

– Hans professionalisme (var den største forandring, red.). Før Sepp var der Kurt Nielsen, som kun havde det som et deltidsjob. Det lå dog godt i tråd med, hvordan vi selv så landsholdsfodbolden dengang i slutningen af 70’erne, forklarer han og uddyber:

– Sepp kommer og fortæller os, at vi dybest set skal tage os selv alvorligt. Vi skal være mere professionelle, vi skal tro på vi kan og ikke pjatte rundt. Vi skal heller ikke grine, når vi har tabt. Det gider jeg ikke se på, siger Elkjær om Sepp Pionteks første ord til landsholdet.

Journalist: Tidligere Premier League-stjerne fortsætter karrieren i Serie B

Men selvom det var en tysk træner fra den hårde skole, der blev kåret til årets træner i 1983 med Elkjær på holdet, så havde han noget ræson, de danske spillere kunne forholde sig til.

– Fodbold er en alvorlig sag. I har talentet og kan nå utroligt langt, men det kræver hårdt arbejde, siger Elkjær der samtidigt understreger, at Piontek var en ‘no bullshit’-type, som bare smed spillerne af landsholdet, hvis de ikke indordnede sig.

INDBLIK: Pione Sistos magiske og turbulente fodboldrejse – hvad så nu?

Elkjær opnåede 69 landskampe i sin landsholdskarriere med 38 mål til følge, mens han i Hellas Verona var her manden bag 48 scoringer i 130 kampe.

Preben Elkjær er desuden æresborger i Verona, hvor han sågar får personlige stemmer ved borgmestervalget, selvom han ikke stiller op. Det kan du høre mere om i podcastet. Du kan høre hele interviewet fra ‘Bag om Trøjen’ HER.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P