3 min læsningFerland Mendys vilde rejse: Fra kørestol til Champions League-trofæ

Ferland Mendy har haft en vanvittig rejse til topfodbold, da han som 14-årig blev erklæret fodboldinvalid efter en hofteskade.

3 min læsning
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Ferland Mendy skiftede i 2019 fra Lyon til de spanske mestre, Real Madrid, der købte franskmanden for godt 350 millioner kroner.

Men inden Ferland Mendy kunne kalde sig professionel fodboldspiller på internationalt topniveau, er der gået en lang rejse forud.

Den 27-årige venstreback startede med ungdomsfodbold i Paris Saint-Germain allerede i en alder af ni år.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Herefter gik der fire år, før det lovende talent pådrog sig en alvorlig hofteskade, som medførte en lang pause fra fodbolden. Et år på sidelinjen med hård genoptræning stod på menuen for dengang kun 14-årige franskmand.

Lægerne på hospitalet kunne endvidere fortælle den håbefulde Mendy, at han aldrig ville være i stand til at spille fodbold igen, og det ville kræve en del blot at slippe for kørestolen.

Men Mendy tog skeen i den anden hånd og viste lægerne, at tro kan flytte bjerge.

PSG-præsident var aldrig i tvivl om Mbappés fremtid: Jeg afviste et bud på 180 millioner euro fra Real Madrid

Efter et år med genoptræning og adskillige timer i styrkerummet, kunne Mendy – to år efter sin skade – igen vende tilbage til fodbolden. Denne gang i den fjerdebedste franske række, hvor FC Mantois 78 stod klar med åbne arme.

To år senere blev han hentet til AC Le Havre, hvor blandt andre Lassana Diarra, Steve Mandanda, Paul Pogba og Dimitri Payet har været en tur forbi i ungdomsårene.

Her nåede Mendy at spille i fire år, før større bejlere kom på banen i fransk fodbold. Lyon øjnede en god handel og købte Mendy for 37 millioner kroner i 2017.

Sommeroprydning i fransk mesterklub: 11 spillere står for skud!

Også her imponerede den stærke back både med- og modspillere. Med en blændende sæson i 2018/19, blev Mendy solgt til Real Madrid i 2019.

Det var også her, Mendy fik sin landsholdsdebut under Didier Deschamps.

For Mendy var det kulminationen på mange års hårdt arbejde, hvor det ikke stod skrevet i stjernerne, at han skulle ende med at vinde Champions League med Real Madrid i den forgangne sæson.

Timeline

Notifications

Notifikationer