Serie A

Dansk landsholdsbobler indrømmer: Måtte tage væksthormoner

23-årige Morten Hjulmand er i dag en etableret spiller i Lecce fra den bedste italienske række, men vejen til topfodbolden har ikke været problemfri.

Morten Hjulmand måtte tage væksthormoner for at blive klar til topfodbolden
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den 23-årige midtbanespiller Morten Hjulmand har haft en fremragende sæson for italienske Lecce, og skal i næste sæson spille Serie A med klubben.

Præstationerne for den syditalienske klub har endvidere bragt ham tættere på det danske landshold, hvor Kasper Hjulmand udtog ham til truppen i juni.

EU-domstol indleder retssag: Super League-udbryderne på den ene side – Uefa og Fifa på den anden

Men for Lecce-spilleren har der været udfordringer i forbindelse med at blev modnet hurtigt nok til den profesionelle fodboldverden. Særligt da han tørnede ud for F.C. Københavns ungdomshold.

– Da jeg var på U15, blev jeg nødt til at tage nogle hormoner for at sætte lidt gang i min vækst, da jeg var så langt bagud i forhold til de andre, forklarer Morten Hjulmand til fodboldpodcasten “Spiller til spiller“.

OB’s cheftræner: Målsætningen hedder top seks, men udfordringen er stor

Det fik den betydning, at Hjulmand pludselig lagde fra land og voksede helt ustyrligt meget i højde og drøjde på blot nogle få måneder. Noget, der gjorde ham mere klar til at gøre sig gældende for U17-holdet i F.C. København.

– Over sommerferien voksede jeg ekstremt meget. Hele det år voksede jeg 13 centimeter, så da jeg kom tilbage, og jeg skulle være andetårs U17-spiller, var jeg ikke den mindste mere. Og jeg havde fået lidt ’muller’ på benene og lidt ’muller’ på overkroppen, slutter han.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Morten Hjulmand tog senere springet til østrigske FC Admira Wacker Mödling i 2018, hvor det blev til 74 kampe, inden han drog videre til Lecce. Her har han været en nøglespiller for klubben, der til næste sæson skal spille i Serie A.

Han har fortsat sin første danske A-landskamp til gode, mens han har repræsenteret samtlige U-landshold 28 gange samlet set.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P