Kristian M. KorotayevKristian Korotayev er redaktør på campo.dk

5 min læsningCampo mener: Romelu Lukaku har begået et kæmpesvigt mod Chelsea

En af de forrige sæsoners største sæbeoperaer i europæisk topfodbold fik i den forgangne uge en ende – for nu...

5 min læsning
Romelu Lukaku
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix
6. jul 2022, 11.51

En af de forrige sæsoners største sæbeoperaer i europæisk topfodbold fik i den forgangne uge en ende – for nu – da Chelsea og Inter begge bekræftede, at den belgiske landsholdsangriber Romelu Lukaku vender tilbage til Italien og Milano efter blot én sæson i London, Premier League og Chelsea.

En på alle måder hysterisk morsom, absurd og uden for fatteevne-situation til morskab for både Chelsea-fans og fans fra The Blues’ rivaliserende klubber.

Chelsea vandt inden Romelu Lukakus tilbagevenden til London sidste sommer nemlig Champions League, mens man i Premier League sluttede som nummer fire – hele 19 point fra Manchester City på førstepladsen, men blot to point efter Liverpool, der sammen med de forsvarende engelske mestre i fodboldforstand ser uhyggeligt stærke og velspillende ud.

Derfor skulle der gøres noget i London, hvor man i den blå del har haft masser af succes efter Roman Abramovich indtog i klubben tilbage i sommeren 2003. I sin periode som Chelsea-ejer har klubben nemlig vundet flest ‘major’ titler, hvis man sammenligner med alle andre engelske klubber. 18 styks er det nemlig blevet til.

Det er dog efterhånden ved at være en rum tid siden, at man har sikret sig Premier League-trofæet, hvilket senest skete i 2016/17-sæsonen. Det skulle rekordtransferen af Romelu Lukaku hjælpe Thomas Tuchel og hans ellers yderst taktisk disciplinerede mandskab med at ændre på.

Sådan gik det bare ikke. Langt fra.

Selvom man i store dele af den første halvdel af den forrige Premier League-sæson lå nummer et foran både Manchester City og Liverpool, var Romelu Lukaku ikke blandt de iøjenfaldende og altafgørende spillere. Tværtimod.

Omkring juletid udkom et yderst kontroversielt interview på Sky Italia, hvor Romelu Lukaku bedyrede sin store kærlighed til Inter og sin nærmest afsky af tyske Thomas Tuchel, som taktisk ikke lige var den højtlønnede belgiers kop the.

Herfra er resten historie. Romelu Lukaku er nu Chelsea-fortid for anden gang i sin karriere – i hvert fald for en stund med en sæsonlang lejeaftale – og nu kan klubben se frem mod en ny sæson med nye ejere, der indtil videre har budt på en trupændring, der udelukkende består af afgange med Antonio Rüdiger og Andreas Christensen som de mest prominente navne.

Nu er det da også kommet frem – fra belgieren selv – at han sæsonen igennem i det forgangne fodboldår har holdt tæt kontakt til Inters manager Simone Inzaghi. (…) En direkte illoyal handling mod sin nuværende arbejdsgiver Chelsea, sine holdkammerater og klubbens mange fans.

Kristian Korotayev, campo.dk

Chelsea er i skrivende stund den eneste af Big Six-klubberne (Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal og Tottenham red.), som fortsat har til gode at tilføje sin første sommertilgang på transfermarkedet. Her har det nye ejerskab i London-klubben – og processerne om at få det hele til at falde på plads – helt sikkert haft en stor indflydelse på netop det.

Nyt skal der dog ind, hvis klubben vil have en forhåbning om at gøre sig gældende, hvor det er allersjovest; nemlig i toppen af Premier League og i jagten på klubbens tredje Champions League-trofæ. En rolle, som Romelu Lukaku ellers var tiltænkt til at udfylde i de næste mange sæsoner på Stamford Bridge.

Raheem Sterling
Raheem Sterling er i skrivende stund det varmeste bud på en direkte afløser for Romelu Lukaku i Chelseas offensiv. Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Hjertet var da også varmt og forventningerne skyhøje fra Chelsea-tilhængernes side, da Romelu Lukaku i sommeren 2021 nok engang blev præsenteret som ny angriber i Chelsea. Han var nemlig lige præcis det, som de dengang forsvarende Champions League-vindere manglede i jagten på at komme tættere på Manchester City og Liverpool i det aktuelle tophieraki i den engelske Premier League.

Tidligere har man set Chelsea benytte sig af en lidt usædvanlig transfertaktik, hvor man har slugt nogle kameler og købt tidligere spillere tilbage for store beløb. Det så man blandt andet med Nemanja Matic tilbage i januar 2014, som man købte i Benfica efter at have solgt ham til selvsamme klub i 2011. Og det samme var tilfældet med David Luiz, som man i 2014 solgte til Paris Saint-Germain for så at købe ham tilbage igen to somre senere.

Nu gjorde man det så igen, bare ikke med samme succesrate som de to førnævnte spillere, der i deres anden periode i Chelsea blandt andet vandt Premier League, FA Cup og Europa League som deciderede nøglespillere. Tilfældet med Romelu Lukaku er en helt anden historie.

Nu er det da også kommet frem – fra belgierens selv – at han sæsonen igennem i det forgangne fodboldår har holdt tæt kontakt til Inters manager Simone Inzaghi. En manager, som angriberen ikke engang selv nåede at arbejde sammen med i Inter efter Antonio Contes exit samme sommer, hvor Lukaku vendte retur til London. En direkte illoyal handling mod sin nuværende arbejdsgiver Chelsea, sine holdkammerater og klubbens mange fans. Her må man ej heller forglemme, at han fortsat er bundet til Chelsea trods sommerens udlejning til Inter.

Nu skal Romelu Lukaku så kæmpe for Inter om det italienske guld i den kommende sæson, som han også var med til at sikre Milano-klubben for første gang siden 2009/2010-sæsonen, inden salget, der gjorde belgieren til Chelseas dyreste indkøb i historien – og måske det største angrebsflop i Premier Leagues historie vurderet på pris, præstationer og attitude.

Nu skal Chelsea så klare skærene uden Romelu Lukaku i den kommende sæson, hvor man igen skal forsøge at nærme og jagte Manchester City og Liverpools dominans.

Og heldigvis for det.

Timeline

Notifications

Notifikationer