2 min læsningPeter Sørensen om udenlandske ejere i dansk fodbold: Her er problemet!

Den rutinerede superligatræner Peter Sørensen fortæller, hvordan han ser på de udenlandske klubejere i dansk fodbold.

2 min læsning
Peter Sørensen om udenlandske klubber
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

49-årige Peter Sørensen har efterhånden repræsenteret et hav af danske fodboldklubber gennem tiden, hvoriblandt hans seneste klub, Vejle Boldklub, var én af dem med udenlandske ejere.

I et interview fortæller han således, hvordan han generelt ser på den indflydelse de udenlandske klubejere får i dansk fodboldregi. Her er der både lyspunkter og nedslag.

Artiklen med Peter Sørensen fortsætter efter reklamen.

– Dansk fodbold er i for høj grad præget af, at der kommer faktorer ind udefra, der ikke beriger os. Der findes gode eksempler på, at udenlandske ejerskaber gør godt. Jeg mener at både FC Nordsjælland og FC Midtjylland er eksempler på det, lyder det fra den tidligere superligatræner til campo.dk.

Rutineret superligatræner mangler én ting i Superligaen: Jeg savner at blive henført og henrykt!

Peter Sørensen synes helt grundlæggende, at den decentrale styring af de danske klubber er et markant problem. Det betyder nemlig, at de udenlandske ejere mangler føling med spillerne, trænerne, fansene og andre stakeholders i form af investorer med mere, der til dagligt befinder sig ude i klubberne.

– Det jeg synes der er problematisk, det er, at man kommer til at undervurdere dansk fodbold for mange steder, hvor de udenlandske ejere tror, man kan styre ting udefra. Uden hensynstagen til dels det sportslige niveau, men også det rent organisatoriske. Det indskrænker mulighederne i dansk fodbold, men begrænser også udviklingen, afslutter Peter Sørensen til campo.dk.

Tidligere dansk landsholdsspiller: Stage og Werder er et perfekt match

Du kan høre det fulde interview med den tidligere AGF, Hobro og Silkeborg-træner øverst i artiklen.

Hør ham desuden nuancere, hvad han mener om ejerskaberne i Jammerbugt, EfB, Fremad Amager, Vejle Boldklub og SønderjyskE.

Timeline

Notifications

Notifikationer