Dansk Fodbold

Zimling husker tilbage på møde med PSG-stjerne: Først tørrede jeg ham – bagefter klappede jeg ham ned

Niki Zimling fortæller om sin Champions League-debut, hvor han først tørrede en PSG-stjerne og bagefter klappede ham ned.

VM kvalifikationskamp Danmark - Italien (2-2). Niki Zimling og Alessandro Diamanti. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2013)

Niki Zimling har mange klubber på CV’et, men en af de helt store oplevelse kom i 2014, da den danske midtbaneslider spillede for Ajax.

Den hollandske klub havde kvalificeret sig til Champions League, og en september aften gæstede Zlatan Ibrahimovic og de store stjerner Amsterdam Arena.

Zimling startede på bænken for Ajax og kunne derfra se Edinson Cavani bringe det stjernespækkede mandskab foran i første halvleg, før danskeren selv fik chancen fra anden halvlegs start.

Her husker Zimling særligt opgøret mod sine italienske modstykker Thiago Motta og Marco Veratti. Sidstnævnte blev der oven i købet drevet gæk med i anden halvleg. Det fortæller den danske midtbaneslider i podcasten ‘Bag om trøjen’.

– Jeg har en duel med Veratti på siden, hvor jeg tørrer ham. Det føler jeg selv i hvert fald. Jeg har også en duel, hvor jeg klapper ham ned. Bare sådan ‘woof’. Jeg siger til ham: ‘Jeg rører dig ikke, hvorfor ligger du og skaber dig?’, siger Zimling og fortæller videre.

– Så sidder han med sit italienske og peger på mig: ‘Er du idiot eller hvad?’. Mega sjov hændelse – også fordi man kan se, han er lidt den samme type som mig dengang. En terrier, men også en god fodboldspiller, siger den danske midtbaneslider.

Liverpool-midt leverede årets kasse i Champions League – se de ti bedste her

I 2014 var Lasse Schöne også at finde på Ajax-holdet, og Schöne krøllede mod kampens afslutning et frispark op i hjørnet. Dermed kunne Ajax-mandskabet sende de 50.000 tilskuere på Amsterdam Arena med 1-1 og en god oplevelse, før det omvendte opgør i Paris endte med en 3-1 sejr til franskmændene.

I podcasten er der særligt fokus på de trøjer, som Zimling har tilranet sig gennem tiden, men på trods af at duellerne med Veratti fyldte under kampen, og at Zlatan også var på modstanderholdet, så endte danskerens trøjebyt med en anden spiller efter PSG-kampen. Det var Thiago Motta, der styrede den parisiske midtbane med hård hånd og var en stor stjerne i danskerens øjne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P