2 min læsningFCM tog sejren i testkamp efter fejl i AaB-defensiv

FC Midtjylland og AaB testede torsdag eftermiddag formen i Vildbjerg. Her trak de midtjyske tropper det længste strå efter AaB-koks i defensiven.

2 min læsning
FC Midtjyllands Rigon Matos Charles, Henrik Dalsgaard og Paulinho Da Silva efter finalen i Sydbank Pokalen mellem FC Midtjylland - OB på Brøndby Stadion torsdag den 26. maj 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Vildbjerg er nok mest kendt for den årlige Vildbjerg-cup, hvor unge fra nær og fjern mødes til en fodboldturnering mod slutningen af sommerferien. Torsdag eftermiddag dannede den lille midtjyske by ramme om en test mellem Superligaens anden- og femteplads fra sidste sæson.

I det glohede sommervejr var en AaB-fejl i defensiven skyld i et midtjysk føringsmål, før et sent nordjysk straffespark fik udlignet. Derefter sørgede endnu et AaB-koks for, at FC Midtjylland tog en 2-1 sejr.

Fra kampens start fik FC Midtjylland hurtigt etableret sig som det dominerende hold, men spilovertaget ledte ikke til midtjydernes føringsmål. Der skulle hjælp til fra AaB’s defensiv.

Efter en tilbagelægning fik AaB’s nyindkøbte målmand Josip Posavec sendt en svær aflevering til Kristoffer Pallesen, der efter et par berøringer forsøgte at sparke bolden tilbage til keeperen. Den aflevering var Victor Lind hurtigt over, og FCM-profilen sendte bolden videre til Paulinho, der eksekverede sikkert og sparkede bolden i mål til 1-0.

Efter pausen foretog Lars Friis hele ti udskiftninger, og her blev der både plads til nyindkøbte Kilian Ludewig og til Ali Almosawe, der har trænet med i Aalborg, siden kontraktudløb i F.C. København.

Ny FCM-spiller: Regner ikke med at dominere fra start…men

Ti minutter før tid fik AaB udlignet, da Milan Makaric sikkert udnyttede et straffespark, men usikkerheden i AaB-defensiven var ikke forsvundet selvom størstedelen af holdet var skiftet.

På en lang FC Midtjylland-bold fik det nordjyske forsvar ikke clearet ordentligt, og Sory Kaba fik bolden tonset over stregen efter et gevaldigt klumpspil i AaB’s felt.

Målet til 2-1 blev kampens sidste, og FC Midtjylland trækker sig dermed sejrrigt ud af duellen mellem sidste sæsons top-seks-mandskaber.

Timeline

Notifications

Notifikationer