2 min læsningBo Henriksen gør status efter et år på FCM-posten: Vi skulle bygge et nyt hold op!

Bo Henriksen overtog FC Midtjylland-roret for knap et år siden. Den 47-årige cheftræner fortæller her, hvordan han har oplevet det.

2 min læsning
Bo Henriksen FC Midtjylland FCM Breidablik Algarve Atlantic Cup
Foto: campo.dk

1. juli sidste år overtog Bo Henriksen tøjlerne i FC Midtjylland efter Brian Priske. Siden er det blevet til sølvmedaljer i Superligaen, mens en pokaltitel er bragt til den jyske hede.

Tæt på årsdagen for Bo Henriksens skifte til Herning har Campo.dk sat den 47-årige cheftræner stævne til en status på hans første tid i FCM-sædet.

– Det har været spændende, det har været sjovt, det har været udfordrende. Det har været lærerigt på alle mulige måder. Mest af alt er det fedt, at være en del af et fællesskab og en klub som er innovativ, ser fremad og har store målsætninger. Det er jo interessant, siger FCM-træneren til Campo.dk.

I foråret 2021 stod Bo Henriksen i spidsen for ‘Den Gule Hær’ i AC Horsens, og efter et år på den midtjyske hede er det tydeligt for Bo Henriksen, at der er stor niveauforskel mellem de to klubber.

– For at sige det mildt er det jo noget andet, end jeg har været vant til som sådan. Hele forudsætningerne er totalt anderledes på mange parametre. Staben er bygget helt anderledes op, og forudsætningerne for at vinde er langt bedre. Den vej rundt har det været fedt, siger Bo Henriksen til Campo.dk.

Bo Henriksen om guldkampen: Her skal vi blive bedre

I løbet af den første sæson i Herning har Bo Henriksen vinket farvel til en lang række spillere. Deriblandt Frank Onyeka, Jens Cajuste, Anders Dreyer og Mikael Andersson. Det har krævet hårdt arbejde at få bygget et nyt FC Midtjylland op.

– Vi har på et år solgt rigtig mange gode fodboldspillere og skullet lave en turnaround i forhold til holdet. Vi skulle have helt nye spillere ind og implementere en ny spillestil. Vi skulle gøre mange forskellige ting og bygge et nyt hold op, siger Bo Henriksen inden han ser tilbage på sin første sæson i det midtjyske trænersæde, siger cheftræneren og fortsætter.

– Nu står vi i dag med en første sæson, der på mange parametre har været god. Vi har opnået de fleste af vores målsætninger. Vi ville gerne have vundet mesterskabet, men et eller andet sted, så har det været rigtig rigtig fint, slutter Bo Henriksen.

FC Midtjylland åbner Superligaen fredag den 15. juli på hjemmebane mod Randers FC.

Timeline

Notifications

Notifikationer