3 min læsningBo Henriksen øjner særligt samarbejde med oprykker: Kan man sagtens forestille sig

Bo Henriksen tilbragte seks år som cheftræner i AC Horsens, og han har svært ved at skjule begejstringen over sin tidligere arbejdsgivers comeback til Superligaen - og så øjner han samtidig en "rigtig god" mulighed.

3 min læsning
Bo Henriksen, FC Midtjylland, AC Horsens, Superligaen.
Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

AC Horsens er som bekendt tilbage i Superligaen efter at have vundet NordicBet Ligaen i den forgangne sæson.

Tilbagevendelsen til Superligaen efter blot et års fravær vækker dog ikke kun glæde hos AC Horsens’ spillere, ledere og fans, men også hos FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, der har været i AC Horsens i seks år, inden han skrev under med pokalvinderne fra Heden, med et mellemstop som tv-ekspert.

– Amen, det er super fedt. Der har jeg jo brugt rigtig, rigtig, rigtig mange tusinde timer. Det er nogle fantastiske mennesker, nogle dejlige fans og en fed by.

– De har også visioner og drømme og så videre, så jeg kan kun bukke og nikke og alt mulig andet, for det arbejde, som de har lavet. Det er virkelig flot, for det er ikke nemt, specielt med de forudsætninger, som de har nogle gange. Det kan godt være lidt hårdt, og der skal arbejdes i mange forskellige perioder og i mange forskellige timer af døgnet, for at det kan blive fantastisk, og det har de så formået, lyder det fra Bo Henriksen til campo.dk.

Bo Henriksens fortid i AC Horsens er ikke til at tage fejl af, men glæden over at se sin forhenværende arbejdsgiver tilbage i Superligaen skyldes måske ikke kun nostalgi og gode minder.

FCM-træneren er således langt fra afvisende overfor et muligt samarbejde med de gule oprykkere. I hvert fald ser han en mulighed i, at FC Midtjylland kan udleje nogle af klubbens perifere spillere til AC Horsens. På den måde kan nyoprykkerne få forstærket truppen, samtidig med at FCM-talenter og andre spillere kan få minutter i benene hos en anden superligaklub.

– Det kan man sagtens forestille sig. Nu har jeg ikke så meget at gøre med det mere, men jeg vil altid gerne have vores spillere på så højt et niveau som muligt, og der er Horsens en rigtig god mulighed for at vi kan få nogen ud at spille. Så det tror jeg da, at vores sportslige ledelse går ind i kigger på, lyder det fra den karismatiske fynbo.

Sviatchenko om guldkampen anno 22/23: Dette er det realistiske scenarie

Til trods for et muligt samarbejde og et tilhørsforhold lidt udover det sædvanlige, skal AC Horsens dog ikke regne med, at der bliver givet ved døren, når Bo Henriksen og resten af FC Midtjylland går på banen som oprykkernes modstander.

– Jeg glæder mig på hele byens vegne og på klubbens vegne, og så håber jeg selvfølgelig, at vi slår dem.

Bo Henriksen var cheftræner i AC Horsens fra 2014 og frem til 2020. Her formåede han at rykke op med klubben i sin anden sæson, inden de rykkede ned i sæsonen 2020/2021, hvor han altså havde forladt dem.

Bo Henriksen håber på sine stjerner: Vil holde på så mange spillere som muligt

FC Midtjylland gæster AC Horsens i Superligaen den 12. august, hvilket altså bliver første gang, at Bo Henriksen står overfor sin tidligere klub som cheftræner i FC Midtjylland.

Timeline

Notifications

Notifikationer