4 min læsningBo Henriksen håber på sine stjerner: Vil holde på så mange spillere som muligt

Bo Henriksen ser frem imod den kommende sæson, hvor navne som Anders Dreyer og Evander kan blive vigtige brikker ifølge FC Midtjylland-træneren.

4 min læsning
Bo Henriksen FC Midtjylland FCM Superliga
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

FC Midtjylland går endnu et transfervindue imøde, hvor klubben har for vane at markere sig på enten den ene eller anden måde.

I sommer var det afgangene af Anders Dreyer, Jesper Hansen, Frank Onyeka, Alexander Scholz og Mikael Anderson samt tilgangene af Henrik Dalsgaard fra Brentford FC og klubrekordindkøbet Marrony fra det brasilianske, som trak store overskrifter i det midtjydske.

Selvom klubbens cheftræner, Bo Henriksen, godt er klar over, at store salg er uundgåelige, når den rigtige pris lander, så håber han alligevel, at størstedelen af spillerne bliver, da fundamentet er lagt.

– Først og fremmest vil jeg gerne holde på så mange af mine spillere som overhovedet muligt, fordi vi har fået skabt et eller andet form for fundament. Vi har lagt en god base for, hvad vi kan.

– Vi vinder mesterskabsspillet og var det bedste hold i de sidste ti kampe, hvor vi spiller imod de bedste. Vi scorer flest mål, og så er der nogle ting, vi skal blive bedre til. Vi lukker flere mål ind, end vi spiller kampe, og det skal vi selvfølgelig sørge for, ikke kommer til at ske.

En sand superligakending er vendt hjem: Ser rigtig lyst ud i FC Midtjylland

– Der er nogle ting, som vi måske skal blive en lille smule mere dygtige til, som i forhold til at spille defensivt, der er nogle genpressituationer, og der er nogle forskellige småting, som vi gerne vil blive bedre til. Men ellers skal vi bare bygge lag på og blive bedre, fordi hvis vi gør det, så ser det spændende ud, siger Bo Henriksen til campo.dk.

Artiklen fortsætter efter reklamen.

Selvom FCM-træneren lægger stor vægt på, at der allerede er et fundament bygget op i klubben, så er den tidligere AC Horsens-træner også godt klar over, at det ikke altid er en mulighed, da det er måden, som FC Midtjylland er bygget op på.

– Det er klart, at for at gøre det, så vil jeg gerne holde fast i så mange som muligt. Men vi må også erkende, at vi er en sælgende klub, og der er ingen tvivl om, at hvis der kommer til at ske et eller andet i klubben, så skal vi selvfølgelig handle ind, og så måske se om vi kan holde på Dreyer. Det siger sig selv, at han har gjort det rigtig godt for os. Og ellers kigge lidt rundt omkring.

Netop Anders Dreyer har der været mange spekulationer omkring, da den midlertidige kontrakt med FC Midtjylland udløber den 1. juli. Til campo.dk fortalte den danske offensivspiller selv, at han ikke vil udelukke muligheden for at blive i Superligaen, hvilket du kan læse mere om herunder.

Anders Dreyer afviser ikke FCM og FCK: Har talt med Hjulmand om VM

Bo Henriksen erkender da også, at han har en stor drøm om at beholde Dreyer i klubben, da det ifølge Midtjylland-træneren var tydeligt for enhver i mesterskabsspillet, hvor vigtig han er for midtjydernes spil. Men det er dog ikke den eneste spiller, der rumsterer rundt i cheftrænerens hoved.

– Det er i hvert fald min drøm. Det er klart en spiller, som er kampafgørende. Han er med i ti kampe, og vi får et pointsnit på 2,3 mod de allerbedste. Det er selvfølgelig ikke kun ham, der gjorde det, det er selvfølgelig os alle sammen.

– Der er selvfølgelig mange faktorer i det, men han er selvfølelig en vigtig spiller for os, hvilket rigtig mange af de andre er. Evander er også vigtig, og vi ved heller ikke, hvad der kommer til at ske med ham. Men ellers har vi fundamentet til at lave en fin sæson, og vi har fundamentet på at bygge videre på noget, der har været godt.

Sviatchenko om guldkampen anno 22/23: Dette er det realistiske scenarie

I Bo Henriksens første sæson med FC Midtjylland blev det til 30 sejre, ni uafgjorte og 12 nederlag i 51 kampe.

Derudover lykkedes det for den 47-årige dansker at sikre Ulvene fra Herning sin anden pokaltitel i historien, da OB blev besejret efter straffesparkskonkurrence i finalen – præcis som tilfældet var, da FC Midtjylland gjorde det samme mod Brøndby IF tilbage i 2018/19-sæsonen.

Timeline

Notifications

Notifikationer