4 min læsningEn sand superligakending er vendt hjem: Ser rigtig lyst ud i FC Midtjylland

Michael Silberbauer er glad for at være tilbage i Superligaen, hvor han fremover skal være assistenttræner i FC Midtjylland og afløse Kristian Bach Bak.

4 min læsning
Michael Silberbauer
Foto: Daniel Stentz/fcm.dk

– Det er super at være tilbage. Jeg kender klubben, jeg kender menneskerne, så det glæder jeg mig til.

Sådan indleder Michael Silberbauer over for campo.dk, da vi fanger ham på FC Midtjyllands træningsanlæg i Ikast efter tirsdagens træningspas.

Her har Michael Silberbauer nemlig dirigeret rundt med FCM-truppen sammen med Bo Henriksen og Henrik Jensen, som han fremover skal danne trænerteam med.

For nyligt kunne de midtjyske ulve nemlig annoncere, at den tidligere superligaprofil erstatter Kristian Bach Bak som assistenttræner i klubben, da sidstnævnte fremover skal agere som assisterende sportschef hos pokalvinderne.

Og det er en opgave, som Michael Silberbauer ser frem til for alvor at tage hul på efter et par assistenttrænerjobs i blandt andet hollandske FC Utrecht og schweiziske FC Basel.

– Det har været på et højt niveau (de tidligere trænerjobs, red.). Forstået på den måde, at den rejse som træner, som jeg også er på, der vil jeg gerne prøve nogle ting af og se, hvordan det fungerer. Det er nogle af de ting, som jeg også har prøvet i udlandet nu, siger Silberbauer, der dog tidligere har været tilknyttet FC Midtjylland på klubbens akademi.

Derfor er gensynet ikke er helt fremmed for den 40-årige tidligere superligaprofil, der i sin aktive karriere nåede at repræsentere AaB, F.C. København og OB i Danmark, mens det i udlandet blev til ophold i FC Utrecht, BSC Young Boys og FC Biel-Bienne.

– Jeg skal ind og hjælpe til. FC Midtjylland er allerede i en god proces. Fordelen er, at jeg allerede kender Henrik (Jensen, assistenttræner, red.) fra min tidligere tid i FC Midtjylland. Jeg ved allerede, hvordan han tænker, og så har jeg haft nogle gode snakke med Bo. Jeg synes, det ser rigtig lyst ud, siger Michael Silberbauer.

Sviatchenko om guldkampen anno 22/23: Dette er det realistiske scenarie

Ansættelsen møder også stor glæde hos cheftræner Bo Henriksen, der kalder Silberbauer for ‘en kæmpe kapacitet’. Det fortæller han campo.dk:

– Han er jo på mange områder en fantastisk fyr, som har et voldsomt CV; både som spiller, men så sandeligt også som træner. Vi får en masse erfaring ind, indleder Bo Henriksen og fortsætter:

– Vi får en kompetent, dygtig, analytisk, god til individuelt arbejde og et godt menneske ind, så det er jeg kæmpe glad for, at klubben har gjort alt, hvad de kunne for at få sådan en kæmpe kapacitet ind.

Herunder kan du høre, hvad anfører Erik Sviatchenko har at sige om FC Midtjyllands ansættelse af Michael Silberbauer.

På sigt drømmer Michael Silberbauer om endnu mere ansvar i en rolle som cheftræner. Det er dog noget, han ikke har travlt med at opnå.

– Ja, det vil jeg gerne, men jeg har ikke travlt. For mig handler det om – ligesom med spillerne – at blive bedre år for år og måned for måned. Jeg har som sådan ikke travlt. Så længe jeg føler, at jeg også udvikler mig og bliver bedre, så er det ikke noget, der skal ske hverken i næste måned eller næste år.

– Men hvis der opstår en mulighed på et tidspunkt, der er spændende, så kan det da sagtens være, slutter den nye FC Midtjylland-assistent.

Anders Dreyer afviser ikke FCM og FCK: Har talt med Hjulmand om VM

Michael Silberbauer blev officielt præsenteret i sin nye rolle i FC Midtjylland den 15. juni og har derfor været med fra start i klubbens træningsopstart frem mod den kommende sæson, som man sparker i gang fredag den 15. juli hjemme på MCH Arena mod Randers FC.

I sin aktive karriere opnåde Michael Silberbauer 27 kampe for det danske herrelandshold, hvor han også kom på tavlen en enkelt gang.

Du kan se hele videointerviewet med den nye FCM-assistent øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

Notifikationer