3 min læsningDivisionsforeningen vedtager nyt regelsæt for ejerskifter i dansk fodbold

Divisionsforeningens bestyrelse har vedtaget et nyt regelsæt, når det kommer til ejerskifter i dansk fodbold. Manglende overholdelse vil fremover betyde, at en klub kan få frataget sin kontrakttilladelse i forbindelse med et ejerskifte.

3 min læsning
Superliga
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Divisionsforeningens bestyrelse har netop vedtaget et nyt regelsæt for ejerskifter i dansk fodbold. Det oplyser man i en pressemeddelse mandag morgen.

Det sker, fordi man ønsker at skabe større transparens omkring ejerforhold i de danske klubber og beskytte fodboldens og turneringernes integritet, lyder det.

Tiltaget gælder for klubber i de fire øverste rækker i dansk fodbold, hvor hvis en person – uanset nationalitet – vil købe sig til væsentlig indflydelse i en klub, skal man opfylde en række krav og levere oplysninger på niveau med det, der er almindeligt kendt i danske virksomheder, for at kunne bevare klubbens kontrakttilladelse.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Divisionsforeningen oplyser i sin pressemeddelelse, at kontrakttilladelsen kan bevares i udgangspunktet medmindre erhververen/den reelle ejer:

  • er straffet for økonomisk kriminalitet såsom hvidvask eller skatteunddragelse
  • er i konkurskarantæne eller i øvrigt har væsentlig og omfattende konkurshistorik
  • har væsentlig indflydelse i et bettingselskab 
  • er registreret som fodboldagent eller ejer en fodboldagentvirksomhed
  • er underlagt ultimativ kontrol af en nationalstat
  • har aktiviteter i lande placeret højt på diverse indekser for korruption, hvidvask eller terrorfinansiering
  • eller hvor der foreligger øvrige forhold, som medfører en væsentlig risiko for fodboldens og turneringernes integritet eller omdømme.  Der vil være tale om en samlet afvejning af ovennævnte forhold. 
Året der gik: Superligaens største transfers fra i sommer – hvordan er det gået?

Divisionsforeningen understreger desuden, at de kan kræve et møde med nye investorer eller dennes repræsentant for at sikre en vis viden om dansk fodbolds reguleringer og aftaler.

Derudover definerer det nye regelsæt også, at hvis en person eller gruppe af personer har væsentlig indflydelse over én klub i Herre-DM, må disse ikke eje mere end 20 procent af – eller på anden måde have tilsvarende indflydelse over – en anden klub i Herre-DM. Hvis de to klubber spiller i samme række, er grænsen ti procent.

Til det nye regelsæt har Divisionsforeningens formand Thomas Christensen følgende tilføjelse:

– I en verden med stadig hurtigere transaktioner, mere komplekse pengestrømme og flere internationale investeringer er det afgørende, at vi medvirker til at sikre kvaliteten i transaktionerne og turneringernes integritet.

Se listen: Sommerens til- og afgange i Superligaen

– Det gør vi ikke mindst for at sikre det bedst mulige grundlag for nuværende ejere og fremtidige investeringer. Dansk fodbold skylder naturligvis ejere og investorer en kæmpe tak, som en afgørende kraft bag dansk klubfodbolds fantastiske udvikling. Større gennemsigtighed, sikring af integriteten og sikring af kendskab til regelsæt og overenskomst har været et stort ønske fra klubberne – og det får vi nu, lyder det således fra Thomas Christensen.

Timeline

Notifications

Notifikationer