3F Superligaen

Året der gik: Superligaens største transfers fra i sommer – hvordan er det gået?

Superligaen vinkede farvel til en lang række prominente spillere for et år siden - men hvor tog de hen, hvor meget blev de solgt for og hvordan er det gået dem i deres videre færd i karrieren?

Jesper Lindstrøm, Brøndby IF, største transfers i Superligaen, FCK, FC Midtjylland, Kamaldeen.
Foto: David Klein/Reuters/Ritzau Scanpix

Transfervinduet i Superligaen er åbnet, og flere spillere forventes at skifte de danske klubber ud med større adresser i løbet af sommeren.

Derfor virker det også som en oplagt anledning til at tage et kig på de spillere, der forlod Superligaen forrige sommer.

Flere af Superligaens spirrende talenter og største profiler vinkede således vanen tro farvel til dansk fodbold og Superligaen i transfervinduet for et år siden – men hvordan er det egentlig gået dem?

Mens nogen har haft succes og er oversteget forventningerne, har andre sandsynligvis måtte sande, at det ikke var det drømmeskifte, de havde håbet på.

Få overblikket under reklamen.

De forlod Superligaen for et år siden – hvordan er det gået?

Jesper Lindstrøm, Brøndby IF
Den nu 22-årige offensivprofil vinkede farvel til Brøndby IF og Superligaen efter noget af et gennembrud, hvor han var med til at føre klubben fra vestegnen til sit første danske mesterskab i 16 år.
Turen gik til den tyske Bundesliga, hvor Eintracht Frankfurt stod klar med åbne arme – og en stor pose penge til Brøndby.
Skiftet må siges at være en succes ud over det sædvanlige, og det kunne vel egentlig ikke være gået meget bedre for Jesper Lindstrøm.
Han står noteret for 38 kampe på tværs af alle turneringer i den forgangne sæson for sin tyske klub. Her blev det til en 11. plads i den hjemlige liga, mens det blev til en historisk triumf i Europa League, hvor Jesper Lindstrøm gik hele vejen sammen med sine holdkammerater.
Prikken over i’et, så blev Jesper Lindstrøm også kåret til sæsonens unge spiller i Bundesligaen – og så er han også begyndt at florere på det danske A-landshold.
Frankfurt betalte angiveligt omkring 52 millioner kroner til Brøndby for Jesper Lindstrøm.

Frank Onyeka, FC Midtjylland
Den nigerianske midtbanemotor kom til FC Midtjylland fra samarbejdsklubben FC Ebedei som 19-årig i 2017.
Sidenhen slog han igennem på førsteholdet, hvor han i flere sæsoner lå og ryddede op efter FC Midtjyllands mere offensivt orienterede profiler på midtbanen.
Som årene gik, gjorde Frank Onyeka det mere og mere klart, at han ønskede et skifte til udlandet – og i sommer fik han det så.
Endnu en gang var det et skridt opad i karrieren, og endnu en gang var en af FC Midtjyllands samarbejdsklubber involveret.
Turen gik til London, nærmere bestemt Brentford og Premier League.
Her er det blevet til 20 kampe i den forgangne sæson, hvoraf cirka halvdelen har været fra start. Indimellem har der været fravær på grund af en landsholdsudtagelse samt enkelte skader, og senest sluttede han af med ikke at spille i sæsonens sidste ni kampe, efter han pådrog sig en skade.
FC Midtjylland indkasserede angiveligt omkring 75 millioner kroner for Frank Onyeka, der dermed blev Brentfords dyreste spiller nogensinde.

Wahid Faghir, Vejle Boldklub
Den 18-årige angriber nåede, sin alder til trods, at spille 47 kampe for Vejle Boldklub, inden han i sommer blev skippet afsted til Bundesligaen.
Wahid Faghir er af mange blevet spået en stor karriere, og skiftet til Stuttgart virkede som et oplagt næste skridt.
Gennembruddet i det tyske er dog udeblevet for nu, og det er i den forgangne sæson kun blevet til seks indhop i Bundesligaen – med et enkelt mål til følge.
Med en kontrakt frem til sommeren 2026 og sin unge alder, er der dog rigelig med tid til at slå igennem i Stuttgart for den unge dansker.
Wahid Faghir blev angiveligt solgt for et sted mellem 30 og 50 millioner kroner, og var dermed Vejle Boldklubs suverænt største salg nogensinde.

Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland
Superligaens største spillersalg nogensinde.
Den i dag 20-årige offensivspiller fra Ghana skulle blot bruge halvandet år i FC Nordsjælland, inden han var klar til at blive skudt afsted.
Her stod franske Stade Rennais FC klar med en pose penge, som de færreste danske klubber ville kunne have sagt nej tak til.
Transfersummen lyder således angiveligt på svimlende 150 millioner kroner.
Kamaldeen Sulemana har dog ikke formået at brænde Ligue 1 af for alvor endnu, hvor det i den forgangne sæson blev til 20 kampe med fire mål til følge.
Den tidligere FC Nordsjælland-spiller sluttede sæsonen af med at sidde ude sidste 14 kampe, da han døjede med en skade i ryggen.
Med fire år tilbage af kontrakten og et indiskutabelt talent, føles det dog blot som et spørgsmål om tid, inden Kamaldeen Sulemana får sat sig igennem i fransk fodbold.

Mohamed Daramy, F.C. København
Den 20-årige nu forhenværende FCK’er, nåede at vise sig særdeles godt frem i begyndelsen af Superligaen i forrige sæson, inden han blev solgt til den hollandske talentfabrik, Ajax.
Et oplagt skifte, mente mange.
Det har dog langt fra været en dans på roser på Mohamed Daramy, der med undtagelse af en enkelt halvleg i Champions League mod Besiktas ikke har fået mere end 28 minutter i samme kamp for Ajax.
I alt står Mohamed Daramy noteret for 12 kampe med et enkelt mål og tre assists til følge for Ajax i den hollandske Eredivisie i den forgangne sæson.
Selv med klaphat og danskerbrille på, er det svært at kalde Mohamed Daramys ophold i den hollandske storklub for andet end en fiasko indtil videre.
F.C. København fik angiveligt på den gode side af 90 millioner kroner for Daramy.

Viktor Fischer, F.C. København
Selvom salgsprisen ikke kan hamle op med mange af de øvrige navne på denne liste, var det alligevel en stor profil, der forlod Superligaen i sommer, da den nu 28-årige Viktor Fischer skiftede til belgiske Royal Antwerp – med årene i højere grad udenfor banen end på banen, dog uden at forklejne hans præstationer i sine gode år i Superligaen.
Efter at have spillet fra start i 14 ud af sæsonens første 19 kampe i den belgiske Jupiler Pro League, har Viktor Fischer siddet ud siden årsskiftet efter en operation i anklen.
Viktor Fischer står noteret for 18 kampe med tre mål og seks assists til følge i den bedste belgiske liga i den forgangne sæson.
F.C. København fik et “tocifret millionbeløb” for Viktor Fischer – altså sandsynligvis ikke meget mere end ti millioner kroner.

Peter Vindahl, FC Nordsjælland
Den 24-årige keeper er endnu et produkt af FC Nordsjællands talentarbejde, og i sommer røg han videre til hollandsk fodbold hos AZ Alkmaar.
Her er han gået direkte ind som førstevalg mellem stængerne, hvor han var med til at føre den hollandske traditionsklub til en femteplads i den hjemlige liga.
Tilbage i efteråret blev hans indsats belønnet med en udtagelse til det danske A-landshold for første gang i karrieren.
Alt i alt må skiftet siges at have været en succeshistorie.
FC Nordsjælland fik angiveligt omkring 13,5 millioner kroner for Peter Vindahl, der kun havde et enkelt år tilbage af kontrakten da han blev solgt.

Casper Højer, AGF
Efter at have taget sig særdeles godt ud for AGF på venstrebacken, blev Casper Højer sendt ud på eventyr i udlandet i sommer.
Her gik turen til tjekkiske Sparta Prag.
Opholdet har dog ikke været den store succes indtil videre, da Casper Højer kort tid efter blev ramt af den første af flere skader i den forgangne sæson.
Den nu tidligere AGF’er har dog spillet fra start i stort set alle de kampe, hvor han har været skadesfri – derfor kan man slet ikke tale om, at skiftet har været en fiasko.
Den 27-årige back blev udstyret med en kontrakt frem til sommeren 2024, og har derfor masser af tid til at blive skadesfri og spille sig helt ind på holdet.
Salget af Casper Højer indbragte angiveligt AGF i omegnen af fem millioner kroner, da han kun havde et halvt år tilbage af sin kontrakt.

Få overblikket: Sommerens hotteste transferemner – hvor skal de hen?

Victor Nelsson, F.C. København
Den 23-årige midtstopper blev Superligaens dyreste interne handel, da F.C. København hentede ham i FC Nordsjælland tilbage i 2019.
I sommer tog han så næste skridt i karrieren, da han blev sendt sydpå til den tyrkiske storklub, Galatasaray.
Her er der tale om endnu en succeshistorie på listen, hvor det er blevet til 36 kampe i den hjemlige tyrkiske liga samt syv kampe i Europa League.
De eneste to missede kampe i den tyrkiske Süper Lig skyldes, at han endnu ikke var godkendt til at spille i den første kamp – og dernæst at han har siddet ude en enkelt kamp med karantæne.
Præstationerne for Galatasaray har tilsyneladende vakt interesse for danskeren i større klubber, herunder blandt andre A.C. Milan og Newcastle.
Victor Nelsson har i løbet af den forgangne sæson også fået chancen ad flere omgange på det danske A-landshold.
F.C. København modtog angiveligt omkring 60 millioner kroner for salget af den blonde midtstopper.

Anders Dreyer, FC Midtjylland
En speciel historie, som de fleste danske fodboldinteresserede må have stødt på i løbet af det seneste halve år.
Anders Dreyer blev i sommer solgt til russiske Rubin Kazan, hvor han fra start blev en profil på holdet.
Med otte mål i 14 kampe, var han i dén grad i færd med at hamre sit navn fast med syvtommersøm i russisk fodbold.
Som bekendt fik eventyret dog en brat ende, da Rusland som bekendt invaderede Ukraine tilbage i slutningen af februar.
Siden traf FIFA en beslutning om, at udenlandske spillere måtte forlade Rusland med øjeblikkelig virkning, uagtet kontraktforholdene – dog skulle de tilbage igen senest den 30. juni, hvilket Anders Dreyer lige nu står til også at skulle.
Anders Dreyer var ikke sen til at benytte sig af FIFA’s mulighed for at forlade Rusland, og kort tid efter blev han præsenteret i FC Midtjylland endnu en gang.
Her blev det til 16 kampe med otte mål og otte assists til følge i løbet af foråret, hvor FC Midtjylland måtte se sig slået i Superligaen – men dog sejrede i pokalturneringen.
I Anders Dreyers fravær rykkede Rubin Kazan ned fra den bedste russiske liga, og den 24-årige offensivspiller har siden udtalt, at han ikke er interesseret i at spille i den næstbedste russiske række. Fremtiden er derfor et stort spørgsmålstegn lige nu, efter også FC Midtjylland angiveligt har opgivet at hente Anders Dreyer tilbage på en permanent aftale.
FC Midtjylland fik angiveligt omkring 55 millioner kroner for salget af Anders Dreyer.

Hvornår lukker transfervinduet sommer 2022 – handlerne skal være i hus denne dag

Alexander Scholz, FC Midtjylland
Efter tre gode sæsoner i FC Midtjylland, ville Alexander Scholz prøve noget nyt – og det var ikke nødvendigvis det sportslige, der stod først på listen.
I stedet blev Japan valgt som den næste destination for Alexander Scholz, der det seneste år har tørnet ud for Urawa Red Diamonds.
Her har han spillet som fast mand i midterforsvaret gennem hele sæsonen, og i vinter vandt han den japanske pokalturnering sammen med Kasper Junker og resten af holdet.
Grundet en speciel klausul i Alexander Scholz’ kontrakt, fik FC Midtjylland angiveligt kun lidt mindre end fire millioner kroner for salget af den 29-årige stopper.




Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P