Europæisk Fodbold

Få overblikket: Sommerens hotteste transferemner – hvor skal de hen?

Der er lagt i kakkelovnen til klubskifte for flere af fodboldens allerstørste stjerner - få overblikket her.

Paul Pogba, Erling Haaland, Darwin Nunez, Christian Eriksen, Premier League, FC Barcelona, Chelsea, Andreas Christensen, Mbappé.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Denne sommers transfervindue tilhører et af de mere spændende af slagsen. Her står flere af fodboldens absolut største stjerner overfor et klubskifte, og de pengestærke storklubber holder sig ikke tilbage.

På campo.dk giver vi dig derfor overblikket over, hvem der helt præcist er tale om, når snakken falder på de mest opsigtsvækkende klubskifte i topfodbold denne sommer.

Sommerens største fodboldstjerner – hvor tager de hen?

Kylian Mbappé:
Efter vedvarende rygter om et skifte til Real Madrid, endte den franske kæmpestjerne med at skriver under på en ny kontrakt med PSG. Kylian Mbappé hævder selv, at han ikke bukkede under for den franske klubs særdeles lukrative tilbud, men at beslutningen om at blive derimod skyldes personlige og sportslige årsager. Den nye kontrakt løber frem til sommeren 2025.

Erling Haaland:
Erling Haalands fremtid har længe været et varmt emne, da han denne sommer gik ind i sit sidste år af kontrakten med Borussia Dortmund. Det betød, at en frikøbsklausul i kontrakten kunne indfries, og det endda til en hæderlig pris – hvis man isoleret kigger på, hvad fodboldspillere ellers koster i moderne topfodbold.
Tilbage i maj indgik Manchester City og Erling Haaland så en aftale, og mandag den 13. juni kunne de forsvarende engelske mestre endelig officielt præsentere den norske stjerne som ny spiller i Manchester City.
Manchester City skulle slippe omkring 446 danske millioner kroner for at købe Erling Haaland fri i Dortmund. Den norske stjerne har skrevet under på en aftale frem til sommeren 2027, og kan nu glæde sig over at være en af de bedst lønnede fodboldspillere i verden.

Darwin Nunez:
Skiftet er endnu ikke officielt, men det er vist så tæt på, som det overhovedet kan komme. Efter at have brændt portugisisk fodbold af i et år for Benfica, står Liverpool efter alt at dømme klar med en kontrakt til den 22-årige urugayaner. Transfersummen lyder på 560 millioner kroner, men klausuler kan skyde prisen op på 744 millioner kroner. Senest har også Benfica bekræftet, at der blot mangler et lægetjek, før handlen endegyldigt er i hus. Det er derfor blot et spørgsmål om tid, inden den unge angriber forventes at blive præsenteret i Liverpool. De seneste forlydener går på, at Darwin Nunez kommer til at skrive under på sin nye kontrakt med Liverpool allerede tirsdag den 14. juni, men at han først bliver præsenteret officielt den 1. juli, hvor transfervinduet åbner.

Aurelien Tchouameni:
Den 22-årige franskmand er lige nu på landsholdsopgave med Frankrig, og det er sådan set det eneste, der står i vejen for et ellers 100 procent sikkert skifte.
Real Madrid har både på klubbens hjemmeside og klubbens Twitter-profil budt Aurelien Tchouameni velkommen, ligesom man har bekræftet, at man er nået til enighed om vilkårene i kontrakten med den defensive midtbanespiller. AS Monaco har ligeledes taget afsked med Tchouameni på klubbens hjemmeside, hvor man ønsker ham held og lykke på det nye eventyr. Real Madrid har selv oplyst, at Aurelien Tchouameni bliver præsenteret som ny spiller i klubben tirsdag den 14. juni. Prisen er ikke blevet bekræftet officielt, men ifølge The Guardian, er der tale om et beløb på op mod 100 millioner euro – svarende til omkring 750 millioner kroner.

Christian Eriksen:
Den danske midtbanekreatør er et kapitel for sig. Christian Eriksen er efter sigende primært interesseret i at blive i England, herunder i særdeleshed London, hvor en lang række klubber virker til at være med i ræset om den danske stjernes underskrift.
De mest vedvarende rygter peger på danskerens tidligere klub fra den nordlige del af den engelske hovedstad, Tottenham, mens de næste klubber på listen hedder Manchester United eller en ny kontrakt i Brentford. Derudover har en lang række øvrige Premier League-klubber angiveligt også budt sig til, herunder klubber som Newcastle, Leicester og West Ham.
Christian Eriksen gjorde comeback til professionel fodbold i begyndelsen af året, hvorefter han spillede resten af sæsonen – med stor succes – for Brentford. Hans nuværende kontrakt med Brentford udløber ved udgangen af juni måned.

Paul Pogba:
Efter seks år og 232 kampe er det slut. Paul Pogba forlader Manchester United denne sommer, hvor hans kontrakt løber ud.
Den franske midtbanestjerne skiftede til Manchester United tilbage i sommeren 2016, angiveligt for et beløb mellem 780 millioner kroner og 820 millioner kroner.
Her har han haft svært ved at vise sine kvaliteter fra Juventus-tiden frem i samme stil, og opholdet blev næppe den succeshistorie, de fleste havde regnet med. Meldingerne går nu på, at det er netop Juventus, der får gavn af den 29-årige franskmand efter sommerens transfervindue.
Selvom Juventus virker som det bedste bud på Paul Pogbas næste klub, har der også været beskedne rygter om interesse fra PSG og Manchester City.

Paulo Dybala:
Argentinske Paulo Dybala tørnede første gang ud i Serie A tilbage i 2012. Dengang spillede han for Palermo, inden han tre år senere blev købt af Juventus. Siden er det blevet til syv år i den italienske storklub, hvor den kreative offensivspiller kan notere sig for 115 mål og 48 assists i 291 kampe.
Dybala har for længst meldt ud, at han ikke ønsker at forlænge med Juventus, og spekulationerne om en fremtidig klub er nu i fuld sving.
Først blev der meldt om interesse fra Arsenal, mens også Mourinho i AS Roma angiveligt er ude med snøren. Senest er Inter blevet sat i forbindelse med Paulo Dybala, og Milano-klubben skulle sågar også have forelagt Dybala et kontrakttilbud.

Sadio Mané:
Liverpools senegalesiske offensivstjerne har givet udtryk for, at han ønsker at søge nye græsgange. Med et år tilbage af kontrakten med Jürgen Klopp & co., og med den snarlige tilgang af Darwin Nunez, trækker det derfor gevaldigt op til en transfer denne sommer, såfremt Liverpool ønsker at få et nogenlunde beløb Sadio Mané.
Vedvarende rygter sender den 30-årige tekniker til Bayern München, og de sydtyske giganter skulle eftersigende allerede have afgivet to bud i jagten på at sikre sig Manés underskrift denne sommer. Senest har Liverpool angiveligt afvist et bud på 204 millioner kroner, der gennem diverse klausuler kunne have steget til 261 millioner kroner.

Robert Lewandowski:
Den polske målmaskine, der i denne sæson står noteret for imponerende 35 mål i 34 kampe i Bundesligaen, har ligesom Mané givet udtryk for, at han ønsker at prøve sig selv af i en anden klub.
Ligesom med Mané i Liverpool, har også Lewandowski kun et år tilbage sin kontrakt med Bayern München. Den 33-årige angriber er især blevet sat i forbindelse med et skifte til FC Barcelona, men grundet en skrantende økonomi i den catalanske storklub, er skiftet langt fra sikkert. Lykkes det ikke FC Barcelona at samle penge nok sammen til at hente Lewandowski, går rygterne på, at både Manchester United og PSG står klar i kulissen.
Bayern München virker dog ikke synderligt begejstrede for at lade Robert Lewandowski forlade klubben, og der er dermed flere spørgsmålstegn i forbindelse med den polske målmaskines fremtid.

Romelu Lukaku:
Den bomstærke belgier blev hentet ‘hjem’ til Chelsea forud for forrige sæson, men det er ikke endt som en lykkelig genforening mellem parterne. Lukaku var ellers en dyr herre, og kostede angiveligt mere end 800 millioner kroner for Chelsea.
Allerede et år senere, går rygterne nu på, at Lukaku vil væk fra Chelsea. Her er det belgierens forhenværende klub, Inter, der umiddelbart ligner det bedste bud på Romelu Lukakus kommende arbejdsgiver.
Romalu Lukaku har ellers kontrakt med Chelsea frem til sommeren 2026, men med blot otte mål i den forgangne Premier League-sæson, og en tung lønpakke, er Chelsea næppe desperate efter at beholde ham i klubben.
Skulle et skifte til Inter ende med at gå i vasken, er FC Barcelona også blevet meldt på banen. Her skulle de have udset sig Lukaku som en såkaldt ‘plan b’ i tilfælde af at den catalanske storklub ikke lykkes med at hente Robert Lewandowski denne sommer.

Ousmane Dembele:
Efter nærmest flere års tovtrækkeri mellem FC Barcelona og Ousmane Dembélé-lejren, ser det nu endegyldigt ud til, at “LaLigas assistkonge” har besluttet sig for at forlade den spanske storklub denne sommer, hvor hans kontrakt løber ud. Den franske offensivspiller blev hentet til klubben i dyre domme, omkring 800 millioner kroner, i Dortmund tilbage i 2017.
Franskmanden har aldrig for alvor fået sit store gennembrud i klubben, men har gjort det godt i perioder. I hvert fald godt nok til, at Barca i lang tid har forsøgt at forlænge med ham, inden meldingerne nu går på, at man har kastet håndklædet i ringen.
I Kulissen står PSG og Chelsea angiveligt klar til at hente den 25-årige franskmand. De seneste meldinger går på, at det er Chelsea, der er tættest på.
Dembélé står i løbet af sine fem år i FC Barcelona noteret for 32 mål og 34 assists i 149 kampe.

Se listen: Sommerens til- og afgange i Superligaen

Gabriel Jesus:
Med tilgangen af Erling Haaland og vinterindkøbet Julian Alvarez, er udsigten til den i forvejen relativt beskedne mængde spilletid kun blevet længere for Gabriel Jesus. Den brasilianske angriber søger derfor nye græsgange, og med et år tilbage af kontrakten med Manchester City, er der optræk til et skifte denne sommer.
Her er det hovedsagligt øvrige Premier League-klubber, der står på lur. Således rygtes den 25-årige angriber til Arsenal, Tottenham og Chelsea, mens de mest vedvarende rygter dog sender ham til førstnævnte.

Christopher Nkunku:
RB Leipzigs 24-årige franskmand Christopher Nkunku, har haft en fremragende sæson. Her er det nemlig blevet til 35 scoringer på tværs af alle turneringer i 51 kampe, hvor han derudover også har leveret ikke mindre end 20 oplæg.
Den franske angriber har fortsat to år tilbage af kontrakten med RB Leipzig, men med de imponerende statistikker og en kåring som årets spiller i Bundesligaen, kan det meget vel blive svært at holde ham i folden for den tyske klub.
Nkunku skiftede fra PSG til RB Leipzig i sommeren 2019, og netop PSG er en af tre klubber, som forventes at skulle kæmpe om målmagerens underskrift denne sommer. Konkurrenterne til PSG skulle angiveligt være Chelsea og Real Madrid, der begge jagter en erstatning og en angriber, der være fremtidens mand.

Frenkie de Jong:
Der er her tale om en lidt anden historie sammenlignet med de øvrige spillere på listen.
FC Barcelona betalte i dyre domme for Frenkie de Jong, da de i hentede ham i Ajax i 2019. Siden har han egentlig gjort det godt, uden at blive en decideret arvtager for hverken Xavi eller Iniesta, som klubben og fansene vel nok havde håbet.
Hverken FC Barcelona eller Frenkie de Jong selv, har udtrykt et ønske om at skille deres veje. FC Barcelona er dog i en økonomisk krise, og Frenkie de Jong er en af de få Barca-spillere, der har et ’til salg-skilt’ stort nok til at det ville kunne mærkes på bundlinjen i den catalanske storklub.
For at skabe plads i budgettet til blandt andre nogle af de nævnte spillere i denne artikel, afsøger FC Barcelona derfor mulighederne for et salg af den 25-årige hollænder.
Her er især Manchester United blevet nævnt som spilfordelerens nye arbejdsgiver, mens også PSG skulle være klar til at punge ud for midtbanespilleren. Manchester City er blevet nævnt i vagt omfang.

Andreas Christensen:
Den danske midtstopper er færdig i Chelsea efter ti år i klubben.
Her har han spillet på førsteholdet de seneste fem år, efter han i 2017 vendte retur fra et lejeophold hos tyske Borussia Mönchengladbach.
Nu er tiden dog inde til næste skridt i karrieren, og her er det nok gået de færreste danskeres næste forbi, at det er FC Barcelona, der står til at blive den kommende arbejdsgiver.
Endnu en gang kan FC Barcelonas håbløse økonomiske situation dog vise sig at blive en udfordring, men meget tyder på, at det ikke er tilfældet.
‘AC’ var også sat i forbindelse med Bayern München tidligere i forløbet, men her viste danskeren sig angiveligt at være for løntung. Det bliver derfor spændende at se, om Barca kommer til at prioritere den danske landsholdsprofil denne sommer – men den virker så godt som sikker.

Marcos Alonso:
Den spanske venstreback kom til Chelsea fra Fiorentina tilbage i 2016, men om et år løber kontrakten ud. Ligesom med holdkammeraten Andreas Christensen, er det også FC Barcelona, der nævnes som Alonsos kommende arbejdsgiver.
Marcos Alonso har selv givet udtryk for, at han ønsker at forlade klubben, og FC Barcelona har angiveligt den 31-årige venstreback højt på ønskelisten.
Som nævnt tidligere, er FC Barcelonas økonomi dog atter et spørgsmålstegn.

Værd at nævne:

  • Franck Kessie rygtes fra AC Milan til FC Barcelona
  • Angel Di Maria rygtes fra PSG til Juventus
  • Marcelo rygtes til Fenerbahce
  • Antonio Rüdiger er skiftet fra Chelsea til Real Madrid
  • Ryan Gravenberch er skiftet fra Ajax til Bayern München



Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P