2 min læsningLiverpool-direktør ønsker klarhed: Tusindvis af indberetninger fra Champions League-tilskuerne tikker ind

Liverpool-direktør Billy Hogan ønsker, at komme til bunds i de franske politistyrkers håndtering af tilskuerne i forbindelse med Champions League-finalen lørdag, hvor flere tilskueroptøjer forsinkede kampen. Nu har mere end 5.000 tusinde Liverpool-fans indberettet deres oplevelser.

2 min læsning
Liverpool FC vil have klarhed over, hvad der skete i forbindelse med Champions League finalen i lørdags
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Champions League-finalen mellem Liverpool og Real Madrid fik meget omtale, men desværre mest for det negative i forbindelse med det tumult og kaos, der udspillede sig ude foran stadion.

Her prøvede tusindevis af tilskuere, herunder flest fra Liverpool-fraktionen, at komme ind på stadion. Metoderne var alt fra at mase sig ind, at klatre og prøve at snyde udenom sikkerhedsvagterne.

Det noget brogede billede fra kampen d. 28. maj på Stade de France har nu fået et stort efterspil, hvor Liverpool og UEFA selvsagt gerne vil have tegnet et nuanceret billede over begivenhedernes gang, politiets håndtering af sagen og om alle fans nu også have lovlige billetter til at komme ind.

I Liverpool-lejren har man derfor appelleret til, at de tilstedeværende fans indberetter deres oplevelser.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Her har mere end 5.000 indregistreret deres episoder, hvilket glæder Billy Hogan. Det fortæller han til Liverpools hjemmeside.

– Det har været utroligt. Lige nu, tirsdag sidst på eftermiddagen, har formularen været oppe i lidt over 24 timer, og vi har fået over 5.000 registreringer, hvilket virkelig er forbløffende, lyder det fra Liverpool-direktøren, der fortsætter:

– Det er naturligvis en enorm mængde oplysninger, så vi vil bede jer om at have tålmodighed med os, mens vi arbejder os igennem disse detaljer. 

Fransk sportsminister om CL-finale: Liverpool-fans skyld i uro

Artiklen fortsætter efter reklamen.

De vilde og ukontrollerbare scener fra finaleaftenen har også givet et ekstra lag til debatten, efter flere sociale medier senere hen har påvist den voldsomme adfærd fra det franske politi. De anvendte nemlig tåregas og peberspray – selv mod børn og sågar handicappede tilskuere. Noget, Billy Hogan begræder og gerne vil have undersøgt til bunds.

– Jeg har brugt tid i løbet af i dag på at gennemgå nogle af oplysningerne, og jeg er ærligt talt forfærdet over den måde, som nogle mænd, kvinder og børn – med og uden handicap – er blevet behandlet vilkårligt i løbet af lørdagen, siger Billy Hogan afslutningsvis.

I forhold til de franske myndigheder, så prøver man angiveligt at placere det fulde ansvar hos Liverpool-fansene, endog man har ændret i sin forklaringsmodel flere gange. Til at starte med var det de respektive fans, der ankom for sent til stadion, mens det senest er et utal falske billetter, som skulle være årsagen til det kaos, der udspillede sig.

Opdatering følger…


Timeline

Notifications

Notifikationer