Highlights: Viborg sejrer efter straffespark i europæisk gyser mod AaB

Efter en højdramatisk kamp på Aalborg Portland Park skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence. Her var Viborg stærkest!

Europa Playoffkamp AaB-Viborg FF på Aalborg Gigantium Park søndag den 29. maj 2022.

En plads i kvalifikationen til Conference League var på højkant i aftenens playoffkamp på Aalborg Portland Park. Lars Friis og AaB tog imod Friis’ tidligere klub Viborg, der sluttede som nummer 1 i Superligaens nedrykningsspil.

Efter en højdramatisk første halvleg og sammenlagt 120 minutters fodbold skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence! Her viste Viborg sig som det stærkeste hold med en samlet sejr i straffesparkskonkurrencen på 3-1.

15 minutter inde i kampen lykkedes det AaB at komme foran. På et langt indkast fra Anders Hagelskjær kom Mathias Ross højest og snittede bolden ind i det lange hjørne. Føringen fik dog ikke lov at holde i lang tid.

Syv minutter efter bragte gæsterne balance i regnskabet. En nedfaldsbold efter et hjørnespark endte hos Jeppe Grønning, der resolut sparkede bolden ind bag Jacob Rinne.

Efter 35 minutters spil troede Mathias Ross, at han var blevet dobbelt målscorer for AaB, men efter en VAR-gennemgang underkendte kampens dommer Jakob Kehlet målet for offside.

I anden halvleg havde begge mandskaber gode muligheder, men da der ikke faldt mål måtte kampen ud i forlænget spilletid, men heller ikke her kunne der findes en afgørelse. Casper Gedsted havde ellers en gylden mulighed i sin sidste kamp for AaB, da han pludselig var helt fri igennem mod Lucas Lunds mål.

Til hjemmepublikummets store fortrydelse sparkede Gedsted bolden forbi mål. Det betød også, at holdene efter 120 minutters fodbold skulle afgøre det hele i en straffesparkskonkurrence, hvor Jacob Rinne bemærkelsesværdigt sparkede først for hjemmeholdet.

Rinne bankede bolden over målet, og da også Louka Prip og Anosike Ementa misbrugte deres forsøg tager Viborg sejren på Aalborg Portland Park.

Viborg træder efter den dramatiske afgørelse ind i 2. kvalifikationsrunde til Conference League.

AaB 1 – 0 Viborg (Mathias Ross, 17′):

AaB 1 – 1 Viborg (Jeppe Grønning, 24′):