3 min læsningStortalent tabt for Danmark: Alle i min familie er stolte

I FC Midtjylland har de i Aral Simsir et af landets mest lysende talenter, men den 19-årige offensivspiller har nu valgt, at hans landsholdsfremtid ikke ligger i Danmark, som han ellers har repræsenteret hele vejen fra U16 til U19-landsholdet.

3 min læsning
Aral Simsir har valgt at repræsentere Tyrkiet
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Han har kontrakt i FC Midtjylland til 2025, men lige nu er han på overlevelsesjagt i Norge.

19-årige Aral Simsir blev i marts udlejet fra FC Midtjylland til den norske sensationsoprykker fra FK Jerv, og noget tyder på, at vi ikke skal forvente at se meget mere til den dygtige offensivspiller i dansk fodbold.

Mandag blev han nemlig udtaget til det tyrkiske landshold, og selvom han i siden 2017 har repræsenteret både det danske U16-, U17-, U18- og U19-landshold, så takkede han ja til udtagelsen fra Tyrkiet.

– Min familie og jeg sætter meget pris på at være i Danmark, der er slet ikke noget der. Der er bare en helt vild stor ære i at repræsentere et så stort land som Tyrkiet. Alle i min familie er stolte. Min far, min mor, min bror, onkler, kusiner. Det er alle sammen, og det er det vigtigste, siger Simsir til BT.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Simsir har i den netop overståede sæson været med til på fornem vis at repræsentere FC Midtjylland og dansk fodbold i ungdommens svar på Champions League – UEFA Youth League.

Før nytår scorede han fire mål, da FC Midtjylland med samlet 14-3 sendte norske Rosenborg ud af turneringen, og det blev også til en enkelt scoring, da midtjyderne sendte Trabzonspor fra netop Tyrkiet ud af turneringen med samlet 10-2.

– Jeg snakkede med U21-landstræneren efter Trabzonspor-kampene i Youth League, og det er selvfølgelig noget, jeg har drømt om, og han var bare meget positiv. Alle skal selvfølgelig sige, hvad man som person gerne vil høre, men jeg fik bare en anderledes følelse, og den var rar. Jeg var 100 procent overbevist om at ville spille for Tyrkiet, siger Simsir til BT.

Aral Simsir er født i Køge, og kom fra HB Køges ungdomsafdeling til FC Midtjylland i januar 2017. Indtil videre er det blevet til seks førsteholdskampe for FC Midtjylland, hvoraf de fire er kommet i Superligaen.

Aral Simsir kan glæde sig over, at han ikke skal rejse særlig langt, når han skal hjem fra den tyrkiske U21-landsholdslejr i juni. Efter en EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan den 10. juni rejser tyrkerne nemlig til Danmark, hvor de på Vejle Stadion møder det danske U21-landshold.

Det vanskelige landsholdsvalg vil for mange bringe tankerne tilbage til Emre Mor, der i 2016 ligeledes valgte det tyrkiske landshold på bekostning af det danske. Mor fik landsholdsdebut for Tyrkiets A-landshold i maj 2016, og da han i juni samme år fik 21 minutter i EM-kampen mod Kroatien, blev hans valg endegyldigt.

Officielt: FCM udlejer stortalent

Selvom Simsir altså er udtaget til det tyrkiske U21-landshold, bliver han først ’låst’, når han spiller en officiel og betydende landskamp for enten det danske eller det tyrkiske A-landshold.

Emre Mor fik i 2016 og 2017 i alt 15 landskampe for Tyrkiet, men siden oktober 2017 har han ikke været blandt de udvalgte hos de tre landstrænere, som Tyrkiet har haft siden da.

Simsir fortæller til BT, at han har været i kontakt med DBU, der ikke forsøgte at presse den unge spiller men i stedet ønskede held og lykke med beslutningen om at repræsentere Tyrkiet.

Timeline

Notifications

Notifikationer