VM 2022

8 min læsningOptakt til Champions League-finalen: Bliver Real-brag enden på Salah og Mané i Liverpool?

Jürgen Klopp står lørdag i sin tredje Champions League-finale sammen med Liverpool. Det kan blive en kamp, hvor de to Liverpool-stjerner Mohamed Salah og Sadio Mané potentielt set optræder sammen for sidste gang i rødt.

8 min læsning
Salah Mane
Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

Årets største klubkamp nærmer sig med hastige skridt, når to af verdens allerbedste hold i Liverpool og Real Madrid lørdag den 28. maj tørner sammen i Champions League-finalen.

Holdmæssigt bliver det dermed en gentagelse af finalen fra 2017/18-sæsonen, hvor Liverpool led et smerteligt 3-1 nederlag til Real Madrid på NSC Olimpiyskiy Stadium i den ukrainske hovedstad Kyiv.

En finalekamp, der nok bedst huskes for Liverpool-målmand Loris Karius’ to kæmpedrop, samt Gareth Bales helt utrolige saksesparksmål, der bragte den spanske kongeklub på sejrskurs.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Denne gang er lokationen skiftet fra den ukrainske hovedstad til Stade de France i den franske af slagsen. Det bliver en Champions League-finale, der er Jürgen Klopps fjerde af slagsen – den tredje i spidsen for Liverpool – hvor han både har prøvet at vinde og tabe sammen med The Reds.

Således blev finalenederlaget til Real Madrid revancheret sæsonen efter, da man besejrede de engelske rivaler fra Tottenham med 2-0 i et opgør, der af mange fodboldfans og eksperter betegnes som den kedeligste Champions League-finale nogensinde.

Kedeligt eller ej, så sikrede Liverpool sig denne aften klubbens syvende Champions League-trofæ på Wanda Metropolitano i Madrid.

Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Den triumf blev blandt andet sikret efter et tidligt mål af Mohamed Salah blot to minutter inde i kampen. Her omsatte den egyptiske stjerne nemlig et straffespark til en scoring, der gav Liverpool en sand drømmestart mod Christian Eriksen og co.

Samme mulighed for at blive afgørende fik han bare ikke i den førnævnte finale mod Real Madrid, da han efter blot en halv time i dette opgør måtte udgå med en smadret skulder, efter en svinsk aktion af Sergio Ramos.

Medie: Ombejlet franskmand enig med Real Madrid og Liverpool

Der hersker ingen tvivl om, at både defensiven og offensiven bliver altafgørende for Liverpool, hvis de skal sikre sig et godt resultat mod Real Madrid. Her skal Virgil van Dijk og de andre forsvarsspillere nemlig holde kort snor i Karim Benzema, der har vist sig uhyggelig i denne sæson – også i Champions League-turneringen – hvor han særligt i knockout-fasen har været helt ustyrlig.

Således har den aldrende franskmand nærmest ene mand sendt den spanske kongeklub mod finalen i Frankrig, hvor han med et hattrick mod både Paris Saint-Germain og Chelsea – og med ti mål i alt bare i knockout-fasen – har sørget for, at Real Madrid nu står blot en enkel sejr fra klubbens 14. Champions League-trofæ.

Foto: Juan Medina/Reuters/Ritzau Scanpix

Offensivt hviler meget af Liverpool-presset naturligt nok – og måske også lidt ironisk – på Mohamed Salahs skuldrer. Her jagter den egyptiske troldmand nemlig revanche mod Real Madrid, som han altså ved den seneste finale mellem de to klubber blev frarøvet retten til at spille ret meget af.

I kulissen ser det udefra set bare ud til, at de foregår rigtig meget med og omkring netop Mohamed Salah. Han har kontraktudløb med Liverpool næste sommer – altså i 2023 – og på det seneste har den egyptiske troldmand hængt noget med hovedet, hvilket man har kunne spotte, hvis man bare har set en snes af Liverpools kampe på det seneste.

Spillet har heller ikke været lige så overlegent, som man tidligere har set det fra Salahs vedkommende, hvorfor spekulationerne om hans fremtid på Anfield pludselig er blusset op. Her mangler finalemodstanderen fra Real Madrid til sommer med ét en sand Galactico-signing, efter Kylian Mbappé har taget røven på kongeklubben og underskrevet en ny aftale med Paris Saint-Germain. Kunne Mohamed Salah derfor pludselig være et glohedt sommeremne på Santiago Bernabéu? Ja, det tror jeg helt bestemt på!

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er dog ikke kun Mohamed Salahs fremtid i Liverpool, der i disse dage stilles spørgsmålstegn ved i Merseyside-klubben. Også Sadio Mané rygtes kraftigt væk fra Liverpool denne sommer, hvor særligt FC Bayern München nævnes som en seriøs bejler, efter de ser ud til at miste klubbens helt store stjerne og målkonge i Robert Lewandowski.

Sadio Mané har nemlig kontraktudløb på samme tid som Mohamed Salah, og mens Liverpool ihærdigt har forsøgt at forlænge kontrakten med den egyptiske stjernespiller, så har Sadio Mané og dennes bagland angiveligt følt, at man ikke har været lige så opsatte på at snakke forlængelse med senegaleseren.

Derfor skulle han – på rygteplan – nu måske være på vej væk fra Liverpool og England efter otte år i landet, hvor han tidligere også har repræsenteret Southampton med stor succes.

En nærliggende tanke kunne derfor være, at Mohamed Salah og Sadio Mané lørdag den 28. maj kommer til at danne offensiv skræk for modstanderen for allersidste gang, men det kan kun tiden gøre os klogere på.

Foto: Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Fremtiden ser dog lys ud for Liverpool lige meget hvad der sker med de to afrikanske stjerner, da både Diogo Jota og Luis Díaz ser lovende ud for fremtiden.

Her har sidstnævnte columbianer nemlig taget klubben, Premier League og Champions League med storm efter skiftet fra FC Porto i vinterens transfervindue, hvor han med sit enorme løbepensum, finurlige aktioner på den sidste tredjedel af banen, oplæg og mål har vist sig som et decideret superkøb af Liverpools transferansvarlige.

Med det nylige Liverpool-køb af den portugisiske komet, Fábio Carvalho, fra Fulham forud for den kommende sæson, kigger The Reds måske nu også ud i en nær fremtid, hvor man må vinke farvel til to ud af tre i sin nuværende og ideelle fronttrio, der har skabt skræk og rædsel for mange forsvarsspillere gennem de sidste sæsoner. Og som måske også kommer til at gøre det mod Real Madrids defensiv i Paris lørdag.

Bekræftet: Liverpool henter ung offensiv portugiser

Liverpools vej til Champions League-finalen 2022

Liverpool var en del af Gruppe B i denne sæsons udgave af Champions League. Her blev man matchet op med tre stærke hold i form af Atlético Madrid, AC Milan og FC Porto.

Det afholdt dog ikke den engelske storklub fra at gå igennem et resultatmæssigt perfekt gruppespil, hvor man fik maksimumpoint og sejrede i samtlige seks gruppekampe.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app
 • Liverpool 3-2 AC Milan (15. september 2021)
 • FC Porto 1-5 Liverpool (28. september 2021)
 • Atlético Madrid 2-3 Liverpool (19. oktober 2021)
 • Liverpool 2-0 Atlético Madrid (3. november 2021)
 • Liverpool 2-0 FC Porto (24. november 2021)
 • AC Milan 1-2 Liverpool (7. december 2021)

Herefter ventede der Liverpool en række drabelige kampe i knockout-fasen, hvor man kæmpede sig forbi Inter, Benfica og Villarreal for at nå en finaleplads mod Real Madrid, som nu er nærtforestående.


 • Ottendedelsfinale: Inter 0-2 Liverpool (16. februar 2022)

 • Ottendedelsfinale: Liverpool 0-1 Inter (8. marts 2022)

 • Kvartfinale: Benfica 1-3 Liverpool (5. april 2022)

 • Kvartfinale: Liverpool 3-3 Benfica (13. april 2022)

 • Semifinale: Liverpool 2-0 Villarreal (27. april 2022)

 • Semifinale: Villarreal 2-3 Liverpool (3. maj 2022)

Ten Hag beundrer City og Liverpool: Men alle æraer har en ende

Nu venter der så blot Jürgen Klopps tropper en enkelt forhindring mere, inden man med en sejr vil kunne løfte pokalen med de store ører for syvende gang i klubbens 129-årige historie.

Med en finalesejr i Champions League vil Liverpool også sikre sig The Treble, idet det tidligere på sæsonen er blevet til en pokaltriumf i både EFL Cup og FA Cup, hvor Chelsea ved begge lejligheder blev besejret efter to dramatiske straffesparkskonkurrencer.

Finalebraget mellem Liverpool og Real Madrid fløjtes i gang klokken 21:00 lørdag den 28. maj på Stade de France i Paris. Et opgør, man kan følge direkte på TV3+ og Viaplay med optakt fra klokken 19:00.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer