Europæisk Fodbold

Mbappés vilde rekordsæson – Se stjernens bedrifter her

Kylian Mbappé har haft en fremragende sæson i PSG, der kaster en række rekorder af sig.

Kylian Mbappé PSG rekord
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe controls the ball during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Metz at the Parc des Princes stadium in Paris on May 21, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

PSG skulle betale i dyre domme for at beholde Kylian Mbappé – og med god grund.

Den 23-årige verdensstjerne har nemlig leveret præstationer, der diskutabelt retfærdiggør hans nye 35 millioner kroner dyre månedsløn og beføjelser til mere medbestemmelse i klubben.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Mbappé sluttede af som topscorer i Ligue 1 i denne sæson med 28 mål i bagagen, som franskmanden cementerede med et hattrick i den sidste spillerunde mod FC Metz. Det efterlader franskmanden med tre mål ned til andenpladsen, Wissam Ben Yedder.

Men han har ikke blot traumatiseret den franske ligas målmænd med sit kyniske spark. Hans uselviske evne har også båret ham til toppen af listen over spillerne med flest assists for første gang i stjernens karriere. Her har Mbappé leveret 17 af slagsen.

Han var derfor en enkelt assist for at tangerer Ligue 1-rekorden for flest på en sæson, som holdkammeraten Ángel Di María satte i 2015-2016 sæsonen med 18. Det gør ham til den første spiller i Ligue 1’s historie til både at score flest mål og stå for flest assists.

Sammenlagt har Mbappé derfor været direkte involveret i 45 mål, hvilket sender konkurrenter i de fem store europæiske ligaer til vægs, da franskmanden også topper listen her.

Real Madrid leder efter Mbappé-erstatning: Har City-profil i kikkerten!

Uden de storeoverraskelser har det medført prisen som ‘Årets Spiller’ i Ligue 1. Det i sig selv er en fin anerkendelsen, men det er tredje år i streg, at Mbappé modtager kåringen. Noget som kun er udrettet én gang før af selveste Zlatan Ibrahimović.

Opsamling:

  • 28 – Topscorer i Ligue 1
  • 17 – Flest assists i Ligue 1
  • 45 – Flest involveringer i mål på tværs af de fem største ligaer
  • 3 – Årets spiller i Ligue 1

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P