2 min læsningHjulmand vil imponere Hjulmand: Har fire måneder

Landstræner Kasper Hjulmand har i forvejen spillere som Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney til pladsen på den centrale midtbane, men måske kan et alternativ være på vej.

2 min læsning
Morten Hjulmand vil gerne med til VM
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han har imponeret stort i sin første halvanden sæson i italiensk fodbold.

Danske Morten Hjulmand og Lecce sikrede sig allerede først i maj oprykning til Serie A som vindere af Serie B, og dermed gik drømmen, der i sidste sæson brast i playoff-semifinalen, i opfyldelse.

Hos den 22-årige danske midtbanespiller er det dog langt fra gjort med at rykke op i Serie A. Morten Hjulmand vil have mere, og i første omgang har han øjnene rettet mod det landshold, som trænes af navnebroderen Kasper Hjulmand.

Særligt efterårets VM-slutrunde i Qatar kunne være spændende for den unge dansker.

– Det ville være en drøm, men jeg ved godt, at der er mange topspillere på midtbanen, som har spillet på et meget højt niveau i årevis. Der er fire måneder til at prøve at vise mig frem, før mesterskabet begynder. Lad os se, hvad der sker, siger Morten Hjulmand til La Gazzetto dello Sport ifølge BT.

Uanset navne-sammenfaldet er der næppe nogen tvivl om, at landstræner Kasper Hjulmand allerede har et øje på sin unge landsmand, der i øjeblikket bor og spiller i Lecce, der er hovedbyen i ’støvlehælen’ i Italien.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det er dog langt fra kun den danske landstræner, der følger med. Efter blot at have misset én af Lecces 38 Serie B-kampe i denne sæson, har Morten Hjulmand også tiltrukket sig opmærksomhed fra Serie A, hvor særligt de forsvarende mestre fra Inter har været meldt interesseret i danskeren.

– Jeg er glad, for det betyder, at jeg havde en fantastisk sæson, jeg arbejdede kontinuerligt, og selv på de øverste etager var der nogen, der lagde mærke til det.

– Jeg har en kontrakt med klubben, som for et år siden overbeviste mig med et spændende projekt. Jeg bliver helt sikkert nødt til at snakke med lederne og forstå deres planer. Jeg skal kun tænke på det på banen, og jeg vil ikke lade mig påvirke af, hvad aviserne siger, lyder det fra Hjulmand.

Hjulmand holder øje med Superligaen: Disse kan ende på landsholdet

Morten Hjulmand kom til Lecce i januar 2021, da italienerne købte ham fri i østrigske Admira Wacker. Hjulmand har en fortid på ungdomsholdene i F.C. København.

Selvom det endnu ikke er blevet til debut på det danske A-landshold, så har Morten Hjulmand spillet 11 kampe for det danske U21-landshold.

Timeline

Notifications

Notifikationer