Europæisk Fodbold

Nytænkning fra Arsenals kvinder: Skal træne mod klubbens drengespillere

Arsenals kvindehold måtte til trods for bare et enkelt liganederlag i sæson i weekenden se Chelseas kvinder løbe med det engelske mesterskab. Nu skal holdet til at træne med drengespillere fra samme klub for at møde fysisk stærkere og hurtigere spillere.

Arsenals kvinder skal til at træne mod drenge
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er en eviggyldig diskussion, som der nok næppe kommer et endegyldigt svar på.

For hvor gode er kvindelige fodboldspillere egentlig, hvis man holder dem op mod mandlige fodboldspillere?

Det kan Arsenals kvindehold i den kommende sæson måske give et mere præcist svar på, for de engelske sølvvindere skal nemlig fremover til at træner med drengespillere fra klubbens akademi for at ’gøre træningen hårdere end kampe’.

– Vi skal have et godt samarbejde med vores drenge-akademi og involvere dem i øvelser og interne kampe, så vi kan spille mod nogle, som er mere fysisk stærke og hurtigere end nogen, vi nogensinde vil møde i Champions League, siger Arsenals svenske træner Jonas Eidevall til The Athletic.

– Det er en fantastisk mulighed, som de fleste fodboldhold rundt i verden vil give alt for: At se om vi kan gøre vores træning hårdere end kampene. Det vil betyde, at hvis vi har succes til træning, så vil vi uden tvivl også få succes i kampe. Vi vil få lidt mere tid, og det vil blive en lille smule lettere.

Mens Eidevall selv står i spidsen for fuldvoksne kvindelige spillere, er det selvsagt ikke lige Bukayo Saka, Granit Xhaka, Martin Ødegaard og Thomas Partey de kommer til at stå overfor til træning.

Arsenal forlænger med Arteta

Eidevall har dog et godt bud på, hvor gamle drengespillerne skal være for at hans spillere opnår den bedst mulige træning.

– Det er noget, jeg skal tale med Per Mertesacker (Arsenals Akademi-managere, red.) om. U15 eller U16 er sædvanligvis en god aldersgruppe, hvor fysikken ikke er fuldt udviklet hos alle spillerne. De er lidt hurtigere end vores spillere, men det er ikke umuligt at spille imod, lyder det fra Eidevall.

Jonas Eidevall fik fornyet sin kontrakt med Arsenal samme dag, som Arsenal forlængede med klubbens Premier League-manager Mikel Arteta. Arsenal har danske Simone Boye Sørensen i truppen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P