3F Superligaen

FCK nærmer sig mesterskabet efter uskøn affære i Parkens sandkasse

F.C. København nærmer sig det danske mesterskab efter de hentede endnu en sejr i Parken mod FC Midtjylland.

Superligakampen mellem FC København og FC Midtjylland, i Parken i København søndag den 10. april 2022.

Superligaens topkamp mellem F.C. København og FC Midtjylland blev spillet søndag aften. Til en sådan topkamp forventes et græstæppe der skinner med en mørkegrøn farve mod tribunen.

Græstæppet på det danske nationalstadion var ikke i god stand.

Mængden af sand på banen gjorde underlaget så lyst nogle steder, at Peter Ankersens afblegede hår for en stund camouflerede sig mod underlaget.

Det ujævne underlag bidrog til en uskøn kamp, hvor FCK til sidst slap afsted med sejren.

Fra kampens start var det tydeligt, at spillet langs sandtæppet ikke var det nemmeste. Edward Chilufya slap igennem mod FCK-målet, men sandet stoppede bolden og dermed muligheden for midtjydernes angriber.

Hvad kampen manglede i skønhed, leverede den i hård fight og hårde dueller. Denis Vavro sparkede voldsomt Gustav Isaksen ned efter 15 minutter og satte tonen for kampen.

I afslutningen af første halvleg bed løverne sig fast i kampen, men med det svære underlag blev det ikke til nogen store muligheder.

Hjemmeholdets momentum fortsatte ind i anden halvleg. Få minutter inde i anden akt hev David Ousted to fantastiske redninger op af hatten. Først på et velplaceret Pep Biel frispark, og derefter misbrugte Viktor Claesson sin chance fra få meters afstand, da Ousted kom på tværs.

Rasende AGF-anfører anklager FC Nordsjælland for at bruge feje tricks efter ‘vandkamp’

Ti minutter senere gik det dog ikke længere for FC Midtjylland-defensiven, der blev sat voldsomt under pres.

Kevin Diks fik en centimeter for meget på højre flanke og kunne med et let buet indlæg finde Lukas Lerager mellem venner og fjender. Symptomatisk for den uskønne kamp, så var det en uperfekt afslutning, der i en høj bue gik over i de lange hjørne udenfor David Ousteds rækkevidde.

I det 66. minut blev Kamil Grabara skrevet ind i historiebøgerne, da han nu har den længste stime med rent mål. Polakken har ikke lukket et mål ind i mere end 11 timer. FC Midtjylland forsøgte at etablere et pres mod det rene mål, og ti minutter før tid var det ligeved og næsten.

FCK-darling husker en svær tid: I starten slog fansene mig næsten ihjel!

Daniel Høegh kom højest på et hjørnespark og headede mod FCK-målet. Grabara sendte riposten ud i feltet, hvor Junior Brumado stod helt fri. Brasilianeren formåede, desværre for midtjyderne, ikke at kontrollere bolden og Grabaras stime lever endnu.

I sidste sekund måtte Kamil Grabara lave en fantastisk redning, da Charles hovedstød blev pareret og sendt op på overliggeren.

Kampen ender 1-0 og Grabaras stime med rent mål fortsætter.

Jess Thorups tropper ligger dermed lunt i svinget forud for de sidste otte kampe i slutspillet. Københavnerne er ni point foran midtjyderne på andenpladsen, mens AaB er hele 13 point efter på tredjepladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P