Europæisk Fodbold

Barca-boss genopliver debatten: Super League kan redde europæisk fodbold

FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, fortæller i et interview, at den omdiskuterede Super League, der faldt til jorden for et år siden, kan redde europæsik fodbold.

FC Barcelona Super League Joan Laporta
Soccer Football - FC Barcelona present new signing Adama Traore - Camp Nou, Barcelona, Spain - February 2, 2022 FC Barcelona's president Joan Laporta during the presentation REUTERS/Albert Gea

For knapt et år siden grundlagde nogle af de største europæiske fodboldklubber Super League. Blot to dage senere kollapsede ideen om den eksklusive liga, efter at foreslaget blev mødt af protesterende fans og utilfredse fodboldklubber.

Real Madrid, Juventus og FC Barcelona holder dog stadig liv i planerne om udbryderligaen. Sidstnævntes præsident Joan Laporta mener nemlig fortsat, at Super League kan redde europæisk fodbold.

Xavi melder klart ud til klubben: Disse to må ikke forlade Barca

– Super League er en vej til at redde europæisk fodbold. Vi har ingen interesse i at ødelægge nationale ligaer, fordi de er er fundamentale og meget attraktive, fortæller catalanernes præsident til spanske TVE ifølge Sport.

– Vi kan ikke overlade kontinentets fodbold i hænderne på stater, som ikke hører til i EU. Det vil vi gentage for evigt. Vi fortsætter denne vej, fordi hvis vi ikke gør det, så devaluerer vi fodbold, og det vil ikke være holdbart. Klubber som Barcelona, Real Madrid og Juventus har historie, og det skal tages med i overvejelserne, siger Joan Laporta.

Barca-chefen lægger ikke skjul på, hvilke klubber med udenlandske ejere, det er, han langer ud efter.

– Manchester City og PSG har en pengemaskine, og det er det, vi slås imod.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P