3F Superligaen

Officielt: FCK henter svensk landsholdsspiller

Viktor Claesson er ny spiller i F.C. København. Det har den danske hovedstadsklub netop bekræftet på sin hjemmeside.

F.C. København FCK Viktor Claesson
Foto: Andreas Højbjerg, fck.dk.

F.C. København har haft et perfekt forår i Superligaen, hvor man har hentet lutter sejre og holdt clean sheet i samtlige kampe.

Nu går man så yderligere styrket ud til det kommende mesterskabsslutspil, da man netop har præsenteret den svenske landsholdskant, Viktor Claesson.

Her kommer svenskeren til på en fri transfer, da han tidligere har ophævet sin kontrakt i russiske FC Krasnodar grundet landets invasion af Ukraine. Claessons nye kontrakt i FCK er gældende frem til denne sommer.

– De ulykkelige omstændigheder har gjort, at vi har kunnet tilknytte ham frem til sommer. Til den tid har vi haft mulighed for at se hinanden an, og så tager vi dialogen om, hvorvidt samarbejdet skal fortsætte, lyder det fra FCK-sportschef Peter Christiansen.

– Han er en meget dygtig spiller med erfaring fra højt niveau, der har været på ønskelisten i F.C. København gennem de seneste 3-4 transfervinduer, og vi har været i løbende dialog med hans bagland, forklarer ‘PC’ videre.

Ny FCK-svensker: Vil hjælpe holdet til at vinde mesterskabet

Nu gælder det jagten på det danske mesterskab for den offensive midtbanespiller, hvor F.C. København starter som førerhold. Seks point foran FC Midtjylland på andenpladsen.

Umiddelbart har Claesson gjort sig mest som venstre wing, men svenskeren er langt fra begrænset til den position alene.

– I vores system kan han groft sagt gøre sig gældende på de seks forreste positioner med sine kvaliteter, der både teknisk og fysisk er store. Vi glæder os til at få ham til København og se ham i den hvide trøje, siger Peter Christiansen.

Superligaekspert: Disse spillere forlader nok FCK til sommer

30-årige Viktor Claesson nåede i sin tid hos FC Krasnodar at spille 147 kampe, hvor det blev til 43 mål og 31 oplæg. Den 30-årige svensker spillede ungdomsfodbold i hjembyen Värnamo, inden han i 2012 skiftede til Elfsborg. Herfra gik turen til Rusland i 2017.

Viktor Claesson har spillet 58 landskampe for Sverige med 11 mål til følge. Mens han spillede de første 62 minutter af Sveriges kamp mod Tjekkiet i sidste uge, så så han hele tirsdagens nederlag til Polen fra bænken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P