VM 2022

2 min læsningSenegal til VM efter kæmpe drama mod Egypten

Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Senegal trak sig sejrrigt ud af opgøret mod Egypten.

2 min læsning
Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix

Tirsdag aften spillede Senegal sig videre til VM efter en dramatisk sejr over Egypten.

Ligesom det var tilfældet ved finalen i African Cup of Nations, skulle der 120 minutters fodbold samt straffesparkskonkurrence til, da kampen endte 1-0 efter ordinær spilletid. Sadio Mané fra Liverpool blev igen den helt store helt, da han scorede det afgørende straffespark.

Kampen startede forrygende for Senegal, da de allerede efter tre minutters spil kunne bringe sig i front. Villarreal-angriberen, Boulaye Dia, stod på pletten i det egyptiske felt efter en dårlig egyptisk clearing.

Senegal sad på det meste af opgøret, hvor det var sporadisk med chancer for egypterne. Specielt Liverpool-stjernen, Mohamed Salah, havde svært ved at finde sit spil mod det hårdkæmpende Senegal-mandskab.

Fem minutter før tid kunne Senegal ellers have afgjort løjerne, da Ismaila Sarr fra Watford var alene med den egyptiske keeper. Han sendte dog en følt inderside kort forbi den ene opstander.

Udebanemål sender Ghana til VM

Kampen bar ikke kun præg af højintens spil på banen, men også på lægterne var der knald på. Kampen igennem blev særligt de egyptiske spillere voldsomt generet af lasere fra tilskuerpladserne.

Faktisk var det i perioder så slemt, at man kunne blive i tvivl om, om der var tale om halbal i Vestjylland eller en afgørende VM-kvalifikationskamp.

Særligt i straffesparkskonkurrencen var det tydeligt, at laser-lysene blev rettet mod de egyptiske sparkere og målmand. Det var dog næppe lasernes skyld, at Mohamed Salah og Zizo brændte de to første egyptiske spark, for det samme var tilfældet for Senegals Kalidou Koulibaly og Saliou Siss.

Først da den senegalesiske Watford-angriber Ismaila Sarr gik til bolden var det med positivt udfald, og det samme var tilfældet for egyptiske Amr El Solia, der dermed udlignede til 1-1.

Marseille-angriberen Bamba Dieng gjorde det til 2-1 for Senegal, inden Mostafa Mohamed brændte for Egypten. Dermed var det op til Liverpools Sadio Mané, og ligesom ved finalen i Africa Cup og Nations, blev han den store helt for Senegal, der som det andet afrikanske hold kvalificerer sig til VM, efter Ghana tidligere på aftenen sikrede sig avancement.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer