Svenske overtidshelte nærmer sig VM: Nu venter Polen

Sverige mødte torsdag aften Tjekkiet i VM-kvalifikationens playoff-semifinalerne, hvilket blev en kamp, der skulle afgøres efter ordinær spilletid.

Sverige Tjekkiet Pierre Bengtson

Hjemme på Friends Arena skulle det svenske landshold møde Tjekkiet i en altafgørende kamp om at komme i playoff-finalerne i VM-kvalifikationen.

Første halvleg var en meget lige affære mellem de to nationer, hvor hverken svenskerne eller tjekkerne fik produceret de helt store chancer.

Anden halvleg foregik som første, hvor det var var langt i mellem chancerne, mens det var tydeligt at se, at der var VM-billetter på højkant.

Det betød så også, at da kampens dommer fløjtede af for den ordinære spilletid, var stillingen stadig 0-0. Den stod derfor på forlænget spilletid i Sverige.

Efter tyve minutters forlænget spilletid var svenskerne effektive på kontraspillet. Robin Quaison og Alexander Isak spillede en hurtig et-to, der satte det tjekkiske forsvar ud af spil. Quaison lagde derefter bolden stille og roligt i mål til slutresultat 1-0.

Dermed skal svenskerne møde Polen i playoff-finalerne, da Polen vandt uden kamp over Rusland, fordi russerne blev straffet af FIFA for deres invasion af Ukraine.