Stensikker FCK-sejr genopretter status quo

FC Midtjylland lagde tidligere fredag pres på F.C. København, da midtjyderne slog Viborg FF, men i hjemmekampen mod Randers FC sørgede F.C. København på mål af blandt andre 16-årige Roony Bardagji for, at genoprette status quo i toppen af Superligaen.

F.C. København Randers FC Superliga

F.C. København skal torsdag møde hollandske PSV i Conference Leagues ottendedelsfinale, og for at tilgodese københavnerne var denne rundes superligakamp derfor flyttet til fredag aften.

Dermed var der lidt usædvanligt to superligakampe fredag aften, men københavnerne lod sig ikke mærke synderligt at, at FC Midtjylland tidligere på dagen havde udlignet pointtotalen i toppen af Superligaen efter en sikker sejr over Viborg FF. F.C. København genetablerede nemlig sit forspring på tre point med en 3-0 sejr over Randers FC.

De to hold i fredagens sene kamp gik ind til kampen med vidt forskellige formkurver, for mens F.C. København gik til kampen med ni point ud af ni mulige i de seneste tre superligakampe, var det kun lykkedes fredagens modstander fra Randers FC at få et enkelt point ud af de seneste tre kampe.

Derfor var det da også med en ganske pæn favoritværdighed, at hjemmeholdet tog hul på kampen, men faktisk var gæsterne mindst lige så godt med i starten.

Alligevel var det F.C. København der efter 19 minutter kom foran. En retur i Randers-feltet endte for fødderne af 16-årige Roony Bardagji, der iskoldt lagde bolden til rette og sendte den ind bag Patrik Carlgren i Randers-målet.

FCK fravalgte fire andre spillere: Har registreret karantæneramt spiller

Trods en pæn mængde boldbesiddelse måtte Randers gå til pause uden et skud på mål, mens F.C. København havde haft syv af slagsen.

Ligesom det var tilfældet i første halvleg forløb særligt starten af anden halvleg ganske jævnbyrdigt med på spil og chancer i begge ender. Randers kunne efter en god times spil have bragt balance i regnskabet, men afslutningen midt for mål manglede i den grad saft og kraft fra Tosin Kehinde.

Så var der mere skarphed i den anden ende af banen, hvor F.C. Københavns nyindkøbte angriber Khouma Babacar fik sendt Pep Biel i dybden. Hårdt presset og uden mulighed for selv at afslutte sendte spanieren bolden ind foran mål, hvor Peter Ankersen nærmest kunne spadsere sæsonens første superligascoring ind over målstregen.

Ny FCK-stjerne sprængfyldt med selvtillid: Jeg er ikke komplet – men det er jeg

Kort efter var arbejdsdagen overstået for unge Roony Bardagji, der gjorde plads til rutinerede Lukas Lerager, der ikke skulle bruge lang tid på at bringe sig selv i fokus.

Otte minutter efter sin indskiftning modtog Lerager bolden på midten af Randers’ banehalvdel, og da han ikke blev presset lagde han bolden til rette og hamrede den ind bag Carlgren, der kun fik spidsen af fingrene på bolden.

Med sejren sikret gav cheftræner Jess Thorup officiel debut til den unge Akinkunmi Amoo, der kom til København fra svenske Hammarby i januars transfervindue.

Hverken Amoo eller nogen af kampens øvrige aktører scorede yderligere, og derfor snuppede F.C. København en stensikker 3-0-sejr.