3F Superligaen

Superliga-legende: Derfor skiftede jeg fra FCM til FCK

Razak Pimpong valgte i 2006 at skifte fra FC Midtjylland til F.C. København, da han øjnede muligheden for at komme til VM med Ghana.

Razak Pimpong stoppede karrieren i 2014 i Ringkøbing IF. Foto: Scanpix/Ritzau

Den ghanesiske fodboldspiller Razak Pimpong spillede fem flotte sæsoner i FC Midtjylland.

Midtjyderne var mere end tilfredse med Pimpongs indsats og ønskede at forlænge hans kontrakt med klubben, men Pimpong ville hellere prøve lykken i en anden dansk klub.

Superliga-klub præsenterer stort millionunderskud

Pimpong valgte i stedet at skifte til F.C. København, og det gjorde han af én helt bestemt grund. I 2006 skulle Ghana, Pimpongs hjemland, nemlig med til VM i Tyskland, og offensivspilleren ville gerne gøre sig bemærket til en plads på holdkortet.

– På det tidspunkt spillede F.C. København i Champions League, så det ville være svært for mig at komme på landsholdet, hvis jeg blev i FC Midtjylland. Det var en af årsagerne til, at jeg skiftede til FC København, fortæller Razak Pimpong ifølge Tipsbladet i et tv-interview organiseret af ghanaweb.com og fortsætter.

– Man får meget opmærksomhed, når man spiller Champions League. Det ville i sidste ende forbedre mine muligheder for at blive udtaget til landsholdet og komme til at spille VM, siger han.

Pimpongs plan gav pote, og han endte med at komme med i den ghanesiske trup til VM. Det ghanesiske hold gik også videre fra gruppespillet, men brasilianerne blev Ghanas banemænd i knockout-runden.

Pimpong nåede 10 optrædener for det ghanesiske landshold, hvor han bidrog med én scoring. Han forlod F.C. København efter halvandet år og skiftede herefter til den norske klub Viking FK.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P