International Fodbold

Midt i orkanens øje: ’Putins hold’ bænker ukrainsk nationalist

Der var flere ukrainske spillere, der torsdag viste deres utilfredshed med situationen i deres hjemland. Midt i orkanens øje står ukrainske Yaroslav Rakitskiy, der trods sin kontrakt hos Zenit Sankt Petersborg, der er kendt som Vladimir Putins hold, ikke var bleg for at vise, hvor hans sympati ligger.

Yaroslav Rakitskiy Zenit Ukraine
Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix

De er ejet af det statsejede energiselskab Gazprom, de kommer fra Vladimir Putins hjemby, og den russiske præsident har tidligere talt om holdets mangel på russiske spillere.

Der er ikke noget at sige til, hvis ukrainske Yaroslav Rakitskiy føler sig en smule som en lus mellem to negle i disse dage. Den 32-årige midterforsvarer er nemlig et ukrainsk islæt hos det russiske storhold Zenit Sankt Petersborg, men han er også en mand, der må siges at indeholde en god portion mod.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Laudrup klar i mælet: CL-finale skal ikke spilles på Wembley!

Til trods for sin position, der må betegnes som værende bag fjendens linjer, var Rakitskiy ikke bleg for torsdag at dele et billede på instagram, hvor et vajende ukrainsk flag var akkompagneret af teksten:

– Jeg er ukrainer! Fred i Ukraine! Stop krigen!

Rakitskiy er normalvis fast mand på det russiske tophold, og han har kun misset kampe i den russiske liga som følge af skader og karantæner, ligesom han spillede alle seks kampe for Zenit i Champions League før nytår.

Også i sidste uges 2-3-nederlag til spanske Real Betis i Europa League startede den 32-årige ukrainer på banen, mens han blev udskiftet ved pausen.

Torsdag skulle Zenit spille returopgøret i Spanien – et opgør der blev spillet cirka ni timer efter Rakitskiys opslag på instagram. Hvorvidt det forsvarsspillerens nationalistiske opslag på instagram havde noget med sagen at gøre, er der endnu ingen forlydender om, men famktum er, at Rakitskiy måtte se hele kampen fra bænken.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Fodboldverdenen viser deres støtte til Ukraine: Se billederne her

Rakitskiy er ikke uvant med at spille for klubber, hvor storpolitik er en del af hverdagen. Han er således vokset op som ungdomsspiller i Shaktar Donetsk, der som bekendt måtte forlade både hjemmebane og hjemby i Donetsk i 2014, efter russisk-venlige tropper tog kontrollen over regionen Donbas.

Rakitskiy har repræsenteret det ukrainske landshold 54 gange, og han skiftede fra Shaktar Donetsk til Zenit Sankt Petersborg i januar 2019. Hans kontrakt i byen, der tidligere var kendt som  ’Leningrad’, løber denne sæson ud.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P