2 min læsningNeymar sagde nej til europæisk storklub som 14-årig

I en ny dokumentar på Netflix fortæller Neymars manager og far, Neymar Sr., at brasilianeren kunne være havnet i en europæisk storklub som blot 14-årig.

2 min læsning
Neymar kunne ifølge hans far og manager, Neymar Sr., være havnet i Real Madrid som blot 14-årig.
Foto: Nelson Almeida/AFP/Ritzau Scanpix.

Paris Saint-Germains stjernespiller Neymar har været en attraktiv spiller, siden han i en ung alder bragede igennem på fodboldscenen, da han tørnede ud for den brasilianske klub Santos.

Læs også: Barca-spiller afviser kontraktforlængelse – Manchester-klubber lurer i kulissen

I en ny dokumentar på Netflix om Neymar afslører hans far og manager, Neymar Sr., at hans søn som 14-årig allerede kunne være havnet europæisk fodbold, da en af de største klubber tilbød brasilianeren en kontrakt.

– Da han var 14, blev min søn inviteret til en prøvetræning i Real Madrid, siger hans far og uddyber i gamle videoklip i dokumentaren, hvordan beslutningen blev taget om at fravælge den spanske storklub:

– Det er en hård beslutning. Men den er op til ham. Det er ikke op til mig eller familien. Det er op til ham. Han bestemmer, det er hans valg.

– Vi giver Neymar muligheden for at vælge det, som han helst vil. Vi snakkede om det, men det var ikke det rigtige tidspunkt. Det valg kan vi ikke tage for ham.

Læs også: Xavi med klar besked til Dembélé: Forlæng eller aldrig bær trøjen igen

Artiklen fortsætter efter reklamen.

Det var dog ikke niveauet, som var skyld i, at Neymar ikke havnede i Real Madrid i en ung alder. Ifølge hans daværende agent, Wagner, så var brasilianeren nemlig allerede dengang niveauer over sine konkurrenter.

– Han udspillede alle de andre på banen. Teknisk var der ingen, som kunne tage bolden fra ham. Alle beundrede ham, siger Wagner i Netflix-dokumentaren om den brasilianske landsholdsspiller.

Læs også: Neymar slår fast: Ville tilbage til Barca

Historien endte som sagt ikke med, at Neymar skiftede til Real Madrid. I en alder af 21 år skiftede den nuværende PSG-spiller nemlig i stedet til hovedstadsklubbens ærkerivaler, FC Barcelona, da catalanerne hentede brasilianeren for 88 millioner euro i Santos.

Her nåede Neymar at spille 187 kampe, hvori han scorede 105 mål og lavede 90 assist for Barca.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer