VM 2022

18 min læsningDisse spillere skal du holde øje med inden VM-slutrunden 2022

Til november begynder VM 2022 i Qatar. Vi giver dig overblik over, hvilke spillere du skal holde øje med forud for slutrunden, som starter til november.

18 min læsning
Qatar er værtsland, når VM-slutrunden løber af stablen i november og december 2022. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Qatar er værtsland, når VM-slutrunden løber af stablen i november og december 2022. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Store nationer skal spille med om verdensmesterskabet i fodbold, som afholdes i den arabiske stat Qatar. VM i Qatar afholdes i efteråret 2022 – nærmere bestemt med åbningskamp den 21. november 2022 og finale den 18. december 2022 på Lusail Iconic Stadium.

Til slutrunden skal 32 nationer dyste om det prestigefyldte VM-trofæ, som Frankrig senest vandt i 2018 efter en finalesejr over Kroatien på 4-2.

I denne artikel giver vi dig overblikket over, hvem du skal holde øje med forud for VM-slutrunden senere på året.

Læs også:
VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Argentinas fodboldlandshold

Der er ingen over eller ved siden af Lionel Messi i Argentina. Og mange fodboldfans vil nok også mene, at han er den største fodboldspiller gennem tiden nogensinde. Hans skiftede i sommeren 2021 FC Barcelona ud efter 21 år i klubben og den nye destination blev den franske hovedstærke, hvor pengestærke Paris Saint-Germain havde de økonomiske muskler til at hente den argentinske verdenstjerne til.

Her har starten været en blandet omgang, hvor Paris Saint-Germain godt nok fører den franske Ligue 1 og er gået videre til de afgørende knockout-kampe i Champions League, men hvor de individuelle statistikker for Lionel Messi ikke er synderligt imponerende. Her har han i midten af januar nemlig spillet 16 kampe for PSG, hvor det er blevet til seks scoringer og fem assists – heraf kun et ligamål.

Med en alder på 34 år er det mere end sandsynligt, at det er sidste VM-slutrunde for den aldrende argentiner, der dermed har et sidste skud i bøssen for at gøre sin argentinske landsmand, Diego Maradona, kunsten efter og sikre sin nation det eftertragtede VM-trofæ efter den seneste VM-triumf i 1986.

Boblere

Lautaro Martínez (Inter), Paulo Dybala (Juventus) og Cristian Romero (Tottenham)

Lionel Messis sidste chance for VM
Det er nok sidste udkald for Lionel Messi, hvis han skal gøre Diego Maradona kunsten efter og vinde VM med Argentina. Foto: Agustin Marcarian/Reuters/Ritzau Scanpix

Belgiens fodboldlandshold

Som landholdskaptajn og tidligere storspillende i Premier League, er Eden Hazard værd at holde øje med i 2022 forud for VM-slutrunden. Situationen i Real Madrid ser efterhånden meget tilspidset ud, hvor skader og dårlig form har ødelagt belgiernes drømmeskifte til den spanske kongeklub. Her er Eden Hazard røget længere og længere ud i kulden hos cheftræner Carlo Ancelotti, hvor han kun giver den tidligere Chelsea-stjerne sporadiske optrædener i den hvide Real Madrid-trikot.

Selv går rygterne på, at Eden Hazard nu skulle have besluttet sig for et skifte væk fra Real Madrid i jagten på at genfinde fordums styrke, så han kan stille op til VM-slutrunden i den bedst mulige forfatning.

Belgien er ved de seneste EM- og VM-slutrunder blevet nævnt som nogle af outsiderne til at tage de prestigefyldte trofæer med en startellever, der boomer af verdensklasse. Dog har det bedste resultat i nyere tid været bronzemedaljerne ved den seneste VM-slutrunde, der blev afholdt i Rusland for fire år siden. Her besejrede Belgien nemlig England med 2-0 i kampen om bronzemedaljer.

Den helt store triumf er det dermed ikke blevet til for Belgien, der også må sande, at flere store profiler er inde i deres karrieres efterår. Særligt i defensiven, hvor en tidligere forsvarsprofil som Toby Alderweireld med sit skifte fra Tottenham til klubfodbold i Qatar ikke længere umiddelbart kan regnes som en spiller, der kan løfte det belgiske landshold.

Boblere

Kevin De Bruyne (Manchester City), Romelu Lukaku (Chelsea) og Youri Tielemans (Leicester City)

Eden Hazard skal genfinde fodboldglæden inden VM-slutrunden, hvor Belgien kan gøre en god figur
Eden Hazard skal genfinde fodboldglæden inden VM-slutrunden, hvor Belgien kan gøre en god figur. Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Brasiliens fodboldlandshold

Seleção eller blot bedre kendt som Brasilien, er det landshold i verden, der med fem VM-titler har vundet det prestigefyldte trofæ flest gange. Man skal dog helt tilbage til VM-slutrunden i 2002 i Japan og Sydkorea for at finde den seneste triumf, og faktisk har sydamerikanerne ikke været i finalen siden.

Derfor hviler der et stort pres på Brasilien inden VM 2022 i Qatar, som forud for hver VM-slutrunde er blandt de helt store forhåndsfavoritter til at gå hele vejen.

Her vil mange nok mene, at hvis Brasilien skal gøre sig nogle forhåbninger om et godt resultat til VM-slutrunden og vinde turneringen, så afhænger meget af Neymar, og hvilken form og forfatning han kommer i. Den holdning har vi også på campo.dk.

Den brasilianske 10’er i flere omgange døjet med forskellige skader, hvorfor man ikke har set hans sande jeg i lang tid. Siden starten af december og til midten af januar har han således siddet ude med en ankelskade for Paris Saint-Germain, hvorfor samarbejdet og sammenspillet med de to andre verdensstjerner Lionel Messi og Kylian Mbappé derfor har været sat på pause.

Neymar og hans comeback i løbet af 2022 forud for VM-slutrunden er derfor værd at holde øje med, da hans rolle til slutrunden bliver vital for Brasiliens chancer for at hjemtage det sjette VM-trofæ.

Boblere

Vinícius Júnior (Real Madrid), Raphinha (Leeds United) og Dani Alves (FC Barcelona)

Neymar har et kæmpe ansvar på sine skuldre forud for VM-slutrunden i Qatar
Neymar har et kæmpe ansvar på sine skuldre forud for VM-slutrunden i Qatar. Foto: Ricardo Moraes/Reuters/Ritzau Scanpix

Englands fodboldlandshold

Gareth Southgate har efter en årrække i landstrænersædet udviklet England til igen at være blandt bejlerne til de store trofæer, når der skal spilles slutrunder. Således blev det til sidste års EM-slutrunde til en finaleplads og ved VM-slutrunden 2018 i Rusland nåede man en semifinaleplads, hvor Kroatien dog blev endestation efter en dramatisk kamp, som måtte ud i forlænget spilletid.

Derfor ser England på forhånd stærke ud inden VM-slutrunden i Qatar. Her hviler meget af ansvaret dog på landsholdskaptajnen Harry Kane, der i en lang årrække har vist sig at være en notorisk målscorer for Tottenham i Premier League. På landsholdsplan er det i skrivende stund også blevet til 48 mål i 67 optrædener, hvilket gerne skulle fortsætte, hvis Three Lions skal gøre sig forhåbninger om “It’s coming home” skal blive en realitet.’

Her er det værd at holde øje med Harry Kane og situationen i Tottenham, hvor Antonio Conte er kommet til roret efter fyringen af Nuno Espírito Santo. Indtil videre er det nemlig ikke blevet til mange Premier League-mål fra Kanes fod i den første halvsæson i Tottenham.

Boblere

Phil Foden (Manchester City), Mason Mount (Chelsea FC) og Raheem Sterling (Manchester City)

Harry Kane kan vise sig at blive afgørende for Englands chancer for at bringe VM-trofæet hjem
Harry Kane kan vise sig at blive afgørende for Englands chancer for at bringe VM-trofæet hjem. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmarks fodboldlandshold

Der er ingen tvivl om, hvem man skal holde øje med for de danske drenge forud for VM-slutrunden i Qatar. Her er den helt store stjerne, Christian Eriksen, nemlig ham, som bliver særdeles interessant at følge med i. Selv har han besluttet og meldt offentligt ud, at det helt store mål er VM-slutrunden i Qatar, men kan han nå det? Lige nu ser det sådan ud.

Med fodboldfremtiden på plads i Brentford FC skal han nu spille sig tilbage i absolut topform. Det bliver interessant at følge.

Herfra hepper vi i hvert fald hele vejen til Qatar på, at den gamle Christian Eriksen med sit tårnhøje niveau igen kan gøre landsholdscomeback i slutrundesammenhæng.

Boblere

Simon Kjær (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea FC) og Kasper Schmeichel (Leicester City)

Det bliver særdeles spændende at følge Christian Eriksens næste år i fodboldverdenen, når han gør comeback
Det bliver særdeles spændende at følge Christian Eriksens næste år i fodboldverdenen, når han gør comeback. Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Frankrigs fodboldlandshold

De regerende verdensmestre fra Frankrig er forhåndsfavoritter til endnu engang at hjemtage VM-trofæet. Med et verdensklassehold bestående af spillere af allerhøjeste kvalitet på hver enkel position, krydret med en vindererfaring er Frankrig forhåndsfavoritter forud for VM-slutrunden i Qatar.

Her stiller man offensivt såvel som defensivt med spillere fra den højeste hylde i Europa, og det er svært at pege på én enkel spiller, som man skal holde ekstra øje med forud for VM-slutrunden.

I Paris Saint-Germain render der dog en verdenstjerne rundt i Kylian Mbappé, som må anses for at være franskmændenes største triumfkort i en skræmmende offensiv, som derudover også består af spillere som Karim Benzema, Antoine Griezmann og Kevin Coman.

Selvom han til dagligt – på papiret – udgør verdens bedste trio sammen med Lionel Messi og Neymar ved sin side, står han alligevel kamp efter kamp ofte ud som den afgørende faktor i Ligue 1 for PSG. Til sommer har han så kontraktudløb i den franske hovedstad, og Real Madrid lurer angiveligt i kulissen.

Det bliver derfor spændende at følge med i Kylian Mbappés forberedelser frem mod VM-slutrunden, hvor det ikke er utænkeligt, at han bytter de trygge og faste rammer i Frankrig ud med et nyt eventyr i det store fodboldeuropa.

Boblere

Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Manchester United) og N’Golo Kanté (Chelsea)

Kylian Mbappé er indiskutabelt en kæmpe verdensstjerne, der kun øger chanerne for at Frankrig kan genvinde VM-trofæet i Qatar
Kylian Mbappé er indiskutabelt en kæmpe verdensstjerne, der kun øger chanerne for at Frankrig kan genvinde VM-trofæet i Qatar. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Hollands fodboldlandshold

Et andet klubskifte, som kan lure i horisonten, er i den hollandske landsholdslejr, hvor forsvarsspilleren Matthijs de Ligt måske kan se frem til at skifte Juventus ud med en anden klub inden VM-slutrunden. Her har den kontroversielle spilleragent Mino Raiola i hvert fald luftet tanken om, at det måske var på høje tid for et klubskifte væk fra Den Gamle Dame.

I Italien halter det nemlig gevaldigt for Juventus, som ikke rigtig kan genfinde fordums styrke og efterhånden ligner et mandskab, som er langt fra Inter og resten af den italienske top.

På landsholdsplan udgør Matthijs de Ligt et stærkt midterforsvar med Virgil van Dijk fra Liverpool, hvorfor Oranje defensivt står godt rustet til VM-slutrunden. Dog mangler man lidt af fortidens offensive pondus for at være blandt favoritterne til at tage VM-trofæet med hjem til Holland.

Boblere

Virgil van Dijk (Liverpool), Arnaut Danjuma (Villarreal) og Memphis Depay (FC Barcelona)

Matthijs de Ligt danner et solidt midterforsvar med Virgil van Dijk for Holland
Matthijs de Ligt danner et solidt midterforsvar med Virgil van Dijk for Holland. Foto: Rafael Marchante/Reuters/Ritzau Scanpix

Kroatiens fodboldlandshold

Ved seneste VM-slutrunde nåede Kroatien en imponerende finaleplads, som dog blev tabt med cifrene 4-2 til Frankrig. Nu står man overfor endnu et VM, hvor forventningerne på forhånd ikke er tårnhøje.

Nationen kvalificerede sig lige akkurat direkte til slutrunden efter en afgørende 1-0 sejr over Rusland i den sidste kamp, men flere profiler er efterhånden oppe i årene. Her er Kroatiens største stjerne Luka Modric nået en alder på 36 år. Inden slutrunden starter runder Real Madrid-spilleren 37 år, og det er dermed i karrierens absolutte efterår, at Modric befinder sig.

Han har på det seneste vist storspil for Real Madrid, hvor præsident Florentino Pérez for nyligt har udtalt, at han bør være i spil til at vinde Ballon d’Or igen. Helt så optimistiske er vi dog ikke på campo.dk, selvom vi i den grad anerkender kroatens kvaliteter.

Nu bliver det bare interessant at følge Luka Modric i Real Madrid frem mod VM-slutrunden for hans kvaliteter og form kan gå hen og blive afgørende for Kroatiens chancer for en god VM-slutrunde i Qatar, når vi rammer november.

Boblere

Andrej Kramaric (Hoffenheim), Mario Pasalic (Atalanta) og Josko Gvardiol (RB Leipzig)

Trods sin alder er Luka Modric fortsat en kæmpe stjerne
Trods sin alder er Luka Modric fortsat en kæmpe stjerne. Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix

Serbiens fodboldlandshold

Det var vilde scener, da Serbien i midten af november 2021 på udebane tog en flot sejr over Portugal på udebane. Resultatet betød nemlig, at Serbien sikrede sig en direkte plads til VM-slutrunden på bekostning af netop Portugal.

Det var derfor en mindre overraskelse, at Serbien dermed tog pladsen for næsen af Ronaldo og co., men ser man på det mandskab, som serberne kan stille med, forstår man det godt.

Her er nemlig nok af profiler at sætte under lup, men den mest lysende stjerne må alligevel tilfalde Juventus’ angrebsstjerne Dusan Vlahovic. Han har nemlig scoret mål på samlebånd i Serie A i forrige og denne sæson, hvilket blot har fået interessen til at stige på den eftertragtede serber.

På landsholdet er han også en farlig herre, hvorfor samarbejdet med de altid assistsikre Dusan Tadic og Filip Kostic kan vise sig at blive et farligt våben til den forestående VM-slutrunde, hvor Serbien kan vise sig at blive turneringens overraskelse.

Boblere

Dusan Tadic (Ajax Amsterdam), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) og Aleksandar Mitrovic (Fulham)

Dusan Vlahovics målnæse kan blive afgørende for Serbiens chancer for at overraske
Dusan Vlahovics målnæse kan blive afgørende for Serbiens chancer for at overraske. Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

Schweiz’ fodboldlandshold

Noget overraskende tog Schweiz den direkte plads til VM-slutrunden i Qatar i en pulje, hvor EM-vinderne fra Italien på forhånd var storfavorit. Den plads blev sikret ved at man gik ubesejret gennem kvalifikationspuljen.

Her er det fremfor alt kollektivet, som er schweizernes stærkeste kort. I bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach, finder man dog en mindre koloni af schweiziske landsholdsspillere og en af dem er midtbanespilleren Denis Zakaria.

Den stærke midtbanespiller har for nyligt meldt ud, at han ikke forlænger sin kontrakt med bundesligaklubben, der står til at udløbe efter indeværende sæson. Dermed spiller Zakaria ikke i Borussia Mönchengladbach når VM-slutrunden begynder i november.

Det bliver derfor spændende at følge, hvor Zakaria ender, og hvilke skridt han kan nå at tage hos sin kommende arbejdsgiver forud for slutrunden i Qatar.

Boblere

Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) og Manuel Akanji (Dortmund)

Denis Zakaria står overfor et afgørende klubskifte, inden VM-slutrunden begynder i november
Denis Zakaria står overfor et afgørende klubskifte, inden VM-slutrunden begynder i november. Foto: Alberto Lingria/Reuters/Ritzau Scanpix

Spaniens fodboldlandshold

Spanien har efterhånden fundet fodfæste og etableret sig som en af de stærkere nationer i europæisk fodbold. Her han man i en årrække ledt efter en identitet, men det er som om, at Luis Enrique igen har fået spanierne på rette spor og opbygget et konkurrencedygtigt hold, der kan drille selv de helt store.

Her er den spanske stamme, blevet den helt store styrke for landsholdet, der senest vandt en stor turnering tilbage i 2012, hvor EM-finalen blev vundet med hele 4-0 over Italien. Og hvor man i VM-finalen to år forinden triumferede i Sydafrika efter en snæver finalesejr over Holland på 1-0 efter forlænget spilletid.

Nu er man et hold blottet for de helt store stjerner, men alligevel skal man holde øje med FC Barcelonas unge stjerne Ansu Fati, der netop er vendt tilbage efter endnu en skade.

På landsholdsscenen har han også fået et lille gennembrud, hvor han trods en alder på blot 19 år allerede har vist takter på sit store talent. Hvordan foråret og efteråret bliver for den talentfulde offensivspiller bliver spændene at følge, da VM-slutrunden kan vise sig at blive Fatis helt store gennembrud på den internationale fodboldscene.

Boblere

Ferran Torres (FC Barcelona), Gavi (FC Barcelona) og Pedri (FC Barcelona)

Ansu Fati kan få sit helt store gennembrud på det spanske landshold, hvis han kan holde sig skadesfri op til VM-slutrunden
Ansu Fati kan få sit helt store gennembrud på det spanske landshold, hvis han kan holde sig skadesfri op til VM-slutrunden. Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Tysklands fodboldlandshold

Tyskland har haft gang i et større generationsskifte, hvor den helt store ændring er sket på trænerbænken, hvor Joachim Löw efter 15 år i spidsen for Die Mannschaft er blevet udskiftet med Hansi Flick.

Her har man også sagt farvel til en række etablerede navne i Mats Hummels og Jerome Boateng, mens Thomas Müller er blevet taget til nåde og kaldt tilbage til landsholdet efter Flicks ansættelse. Her har Antonio Rüdiger taget fint over efter de rutinerede stoppere, hvor han har gjort det fremragende, ligesom han også gør det for sin engelske arbejdsgiver Chelsea.

Dog står Antonio Rüdigers kontrakt til at udløbe med Chelsea til sommer, hvorfor fremtiden ser uvis ud for den Champions League-vindende midterforsvarer. Hold derfor øje med den iltre forsvarsspillet om hvor han ender med at spille i efterårssæsonen frem mod den store slutrunde med start i november, som Tyskland sidst vandt i 2014 efter en smal finalesejr over Argentina på 1-0 efter forlænget spilletid.

Boblere

Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München) og Kai Havertz (Chelsea)

Antonio Rüdiger bliver en vigtig sidste skanse for Tyskland ved VM-slutrunden i Qatar
Antonio Rüdiger bliver en vigtig sidste skanse for Tyskland ved VM-slutrunden i Qatar. Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

Qatars fodboldlandshold

For første gang siden Qatars uafhængighed i 1971, skal landet deltage i en VM-slutrunde. Det er dermed første gang nogensinde, at man kommer til at stifte bekendtskab med Qatar på den helt store scene rent fodboldmæssigt.

Kendskabet er på forhånd derfor ikke ret stort til Qatar som fodboldnation, hvor FC Barcelona i efteråret hentede deres nye cheftræner til fra. Xavi var på det tidspunkt nemlig manager i Al-Sadd.

På det nationale landshold er det en ukendt gruppe spillere, der danner ramme om landsholdet. Her er det nemlig udelukkende spillere fra den qatarske liga, der repræsenterer holdet. Her er Xavis gamle klub Al-Sadd klart mest repræsenteret med klubber som Al-Gharafa og Al-Duhail med næstflest spillere.

Skal man kigge nærmere på profilen, som man skal holde øje med frem mod slutrunden, må Akram Afif nævnes. Han er topscorer for Al-Sadd og Qatars offensive håb. Han er 25 år gammel og har på landetsholdet også nettet en del gange, hvor det indtil videre er blevet til mere end 20 mål.

Boblere

Almoez Ali (Al-Duhail), Abdelkarim Hassan (Al-Sadd) og Ali Assadalla (Al-Sadd)

Akram Afif
Akram Afif er Qatars store offensiv håb. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også:
VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022


Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer