2 min læsningPremier League overvejer ændring af omstridt Covid-19 regler

Den engelske Premier League har udskudt flere kampe i december og januar som følge af den seneste Covid-19-variant, men reglerne for udskydelse har været både kritiseret og omstridt, og nu vil Premier League kigge på at ændre reglerne.

2 min læsning
Premier League udsættelse Covid-19 omicron regler regelsæt
Foto: Dylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix

21 Premier League er blevet udskudt som følge af den nye Covid-19 variant omicron.

Premier League åbnede nemlig op for udsættelse af kampe, da omicron i december gjorde sit indtog, men efterfølgende har reglerne været meget udskældte, og nødvendigheden af flere udsættelser har været til diskussion.

Læs også: Liverpool-profiler klar efter Covid-19

Reglerne siger nemlig, at en klub kan få en kamp udsat, hvis ikke de kan mønstre et hold bestående af minimum 13 markspillere og én målmand.

– Premier League er i kontakt med klubberne i forhold til Covid-19 udsættelses-regler og guidelines i lyset af det ændrede nationale billede og det faldende antal sager i trupperne, lyder det onsdag i en meddelelse fra Premier League.

– Ligaens nuværende guidelines blev ændret i december på grund af den fremtrædende omicron-variant, og vi fortsætter med at monitorere virusens følger og vil opdatere vores regelsæt derefter, lyder det videre.

Reglen blev konstrueret for at hjælpe klubber, der oplevede smitte-udbrud i truppen, men blandt andet er udsættelsen af North London-derbyet mellem Tottenham og Arsenal blevet diskuteret, da Tottenham stillede spørgsmålstegn ved, hvorvidt Arsenals mangel på spillere skyldtes Covid-19 eller skader og dårlig trup-håndtering.

Læs også: Tottenham-fans utilfredse med udsættelse: Handler ikke om Covid-19

Også Liverpool har fik tidligere i januar en kamp udskudt, selvom kun én af deres spillere i sidste ende viste sig rent faktisk at have covid-19. Det fik flere af de andre klubber til at stille spørgsmålstegn ved reglen, men Premier League var hurtig til at tage Jürgen Klopps hold i forsvar, da klubben fuldt ud levede op til reglementet.

Premier League går på en kort vinterpause efter 23. spillerunde, der slutter søndag den 23. januar. Første kamp i ligaen herefter bliver den 8. februar, hvor et revideret covid-19-regelsæt ventes at blive taget i brug.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer