3F Superligaen

Viborgs nye offensive es studerer de allerbedste for selv at blive bedre

Jan Zamburek er kommet til Superligaen for at jagte sit helt store gennembrud efter et ophold i engelske Brentford, hvor de mange danskere har introduceret ham for dansk fodbold.

Jan Zamburek er ny spiller i Viborg FF
Jan Zamburek er ny spiller i Viborg FF. Foto: vff.dk

Viborg kunne onsdag den 12. januar præsentere klubbens første januarsigning, da den tjekkiske U21-landsholdspiller Jan Zamburek blev hentet i engelske Brentford.

Her er offensivspilleren hentet til for at skulle erobre en plads i startelleveren i den jyske domkirkeby. Kombinationen af mange danskere i Brentford og det faktum, at Viborg-træner Lars Friis selv har været i Brentford har spillet en stor rolle i, at den 20-årige tjekke er endt i dansk fodbold. Det fortæller han til campo.dk:

– I Brentford er der en masse danskere. Fra dem har jeg fået den første introduktion til dansk fodbold, som har været med til at udvikle dem.
En af de væsentligste årsager til min beslutning om at skifte til Viborg er også, at Lars Friis kender mig, og jeg kender ham. Han er en fremragende træner, og jeg er glad for at komme til Viborg, lyder det således fra Jan Zamburek til campo.dk efter torsdagens træningspas.

Jan Zamburek havde torsdag sit andet træningspas i Viborg FF efter skiftet fra Brentford. Foto: vff.dk
Jan Zamburek havde torsdag sit andet træningspas i Viborg FF efter skiftet fra Brentford. Foto: vff.dk

I Brentford var Lars Friis nemlig tilknyttet, da klubben hentede Jan Zamburek til fra Slavia Prag. Det er da også en tilfreds cheftræner, som nu kan indlede et samarbejde med tjekken for anden gang.

– Han er en spændende spiller, som er teknisk dygtig. Han kan med begge ben. Han kan spille i meget, meget små rum. Vende om på ingen plads og sætte fart i spillet. En spiller, som er god at have lidt højere oppe på banen, når vi spiller igennem kæder. En 8’er eller 10’er, fortæller Lars Friis til campo.dk, hvor han også afslører, at det er en spiller, som Viborg har jagtet længe.

– Det er en spiller, som Jesper Fredberg har jagtet i flere sæsoner. Det er en, som Viborg gerne ville have haft fat i gennem længere tid. Også før jeg kom til. Det er ikke alene én, som jeg alene har peget på.

Jan Zamburek er ny mand i Viborg
Jan Zamburek har fået nummer 19 i Viborg. Foto: vff.dk

Læs også:
Viborg-profil ærgrer sig over makker-exit: En del af fodbold

Det er da også den offensive del af spillet, som Jan Zamburek studerer og hele tiden forsøger at forbedre sig i. Her kigger han særligt mod Premier League for at lade sig inspirere, men han har desuden også en svaghed for en tidligere FC Barcelona-profil:

– Jeg kan godt lide at kigge på spillere som Kevin De Bruyne. Hans afleveringer og offensive flow er på et meget højt niveau. I Manchester City gør de det godt, og en spiller som Phil Foden er jeg også begejstret for. Hvis man kigger på fortiden, så er Andrés Iniesta virkelig også en spiller, som jeg har studeret meget, slutter Jan Zamburek.

Læs også:
Viborg FF skal finde erstatning efter salg af topscorer: Vi begrænser os ikke

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P