2 min læsningSuveræne men umodne Arsenal satte sejr over styr mod City og tabte 2-1

Arsenal spillede noget af det bedste fodbold i Premier League i denne sæson, da de tog imod topholdet Manchester City på hjemmebanen Emirates Stadium. Men de blev deres egen værste fjende, og kampen endte med en 2-1 nederlag mod Guardiolas tophold.

2 min læsning
Arsenal lavede et fantastisk gennemspillet mål til 1-0 mod Manchester City
Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Ian Walton

Arsenals første halvleg var noget af det bedste fodbold i Premier League i denne sæson – aggressivt og med fantastiske kombinationer.

Bukayo Saka scorede fortjent til 1-0 på et gennemspillet mål efter 31 minutter i en første halvleg, hvor Arsenal også følte sig snydt af VAR.

Arsenal fortsatte et højt og hidsigt pres i anden halvleg, indtil holdets umodenhed kostede dem sejren.

Først begik Granit Xhaka et dumt straffespark, så Riyad Mahrez kunne udligne til 1-1, og Gabriel fik i anden halvleg to dumme gule kort på blot tre minutter

Manchester City afgjorde det hele i overtiden, da Rodri scorede til 2-1. City har nu vundet 11 sejre på stribe i Premier League.

Kampens spiller: Bukayo Saka, Arsenal

Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at det var Arsenal, der var tophold i Premier League, hvis man havde tændt flimmerkassen for at se Arsenal – Manchester City nytårsdag. Lørdag den 1. janaur sparkede de det nye år i gang med en fantastisk indsats mod Manchester City, der dog viste sig som det mest erfarne og modne fodboldhold.

For Arsenal spillede klart bedst i de første totredjedele af kampen, hvor ‘The Gunners’ med et højt pres sørgede for, at Manchester City aldrig kom igang med sit eget spil, og 1-0 målet blev sat ind af en velspillende Bukayo Saka.

Arsenal, hvis manager Mikel Arteta sad hjemme med Covid-19, formåede at holde niveauet henover pausen, hvor London-mandskabet også havde flere gode muligheder for at score. Men så viste hjemmeholdet sig også fra sin umodne side.

Første begik Granit Xhaka straffespark, som dommer Attwell skulle se igennem på VAR først, og hvilket Riyad Mahrez efterfølgende scorede sikkert på, og siden fik brasilianske Gabriel to gule kort for blandt andet at prøve og sparke straffesparkspletten i stykker, inden City skulle eksekvere. Og det kostede.

Manchester City scorede som et rigtigt tophold gør, da stadionuret rundede tre minutters tillægstid, og så manifesterede Pep’s lyseblå spillere sin førsteplads i Premier League med tre point. Målscorer til 2-1 var spanske Rodri.

Arsenal, der følte sig snydt af dommer Stuart Attwell i første halvleg, hvor Martin Ødegaard appellerede for en forseelse i straffesparksfeltet, og hvor VAR ikke greb ind, skal dog mest takke sig selv for de tabte point.

Men omvendt kan de tage det med sig fra kampen, at de lignede et rigtig tophold – bare ikke i alle 90 minutter.

Læs også:
Arsenal kæmper for at forlænge med talent, bedst som Liverpool byder sig til

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P