Dobbelt Divkovic sikrer forgæves Brøndby-sejr

Niels Frederiksen og Brøndby havde brug for en tomålssejr for at blive semifinalister. Det blev dog ikke til mere end et flot forsøg.

De midtjyske forsvarsøjne var ikke rettet mod Marko Divkovic i aftenens kamp. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

FC Midtjylland startede bedst og kunne med rette ønske sig et rødt kort til Christian Cappis, der efter 10 minutter stemplede Gustav Isaksen på hoften.

Kevin Mensah slog efter knap en halv times spil en fantastisk bold ind bag FC Midtjylland forsvaret, hvor en listig hovedstødsafslutning fra Marko Divkovic passerede Jonas Lössl i målet.

Kort efter var der dømt indendørs fodbold med flot FC Midtjylland opspil, som endte hos Raphael Onyedika, der kanonerede bolden ned i hjørnet forbi en chanceløs Mads Hermansen.

Efter pausen faldt der ro på opgøret indtil det 73. minut, hvor Blas Riveros kørte rundt i manegen med Joel Andersson og serverede bolden på et sølvfad til Marko Divkovic, som blev dobbelt målscorer med 2-1 scoringen.

Brøndby pressede til sidst på, men fik ikke mere ud af det. 2-1 sejren er dermed kun moralsk. FC Midtjylland er videre med samlet 3-2.

Kampens spiller: Marko Divkovic, Brøndby IF.

FC Midtjylland og Brøndbys første opgør endte med en midtjysk sejr på 2-0. Derfor var Niels Frederiksen og Brøndby pisket til sejr i dagens drama på den midtjyske hede.

Hjemmeholdet kom klart bedst fra start og havde flere store chancer. Mads Hermansen var en sikker sidste skanse og sørgede for, at Brøndby overlevede det indledende pres.

Brøndby kunne dog med rette have været en mand i undertal efter 10 minutter efter et alt for højt løftet ben fra Christian Cappis. Sålen fra støvlen endte i siden på Gustav Isaksen, men kampens dommer kvitterede heldigt med et gult kort.

Et velplaceret Kevin Mensah-indlæg fandt en halv time inde i opgøret Marko Divkovic, der havde så meget plads, at han kunne have taget en lur og spist et aftensmåltid før det midtjyske forsvar havde nået ham. Kroaten valgte dog at sætte hovedet på i første omgang og dirigerede flot bolden forbi Jonas Lössl i ulvenes mål.

Bo Henriksen og FC Midtjylland lå ikke på den lade side, og hurtige bandespil mellem ulvene vækkede minder om et futsal-mål, der kunne entrere en ‘Greatest team goals’-video på YouTube. Efter det fantastiske opspil endte bolden hos Raphael Onyedika, der tæskede bolden ind bag Mads Hermansen.

Efter pausen faldt der mere ro på, og vi skal helt hen i kampens sidste kvarter før næste scoring faldt.

Joel Andersson blev kørt rundt af Blas Riveros, som modeltogene i MCHs juleudstilling i nabobygningen, inden Riveros igen kunne finde Marko Divkovic, som tilsyneladende ikke dukkede op på nogen midtjysk forsvarsradar i aftenens kamp. Den kroatiske angriber var sikkerheden selv, og Brøndby nærmede sig miraklet.

To minutter før tid mente Simon Hedlund, at han skulle have straffespark, efter en nærkamp med Henrik Dalsgaard. Svenskeren faldt let, og dommeren kunne korrekt afvise og gav Hedlund et gult kort for film.

Afslutningsvis havde Brøndby flere halve chancer, men mere blev det ikke til. FC Midtjylland er semifinalister i pokalturneringen med samlet 3-2.