3 min læsningStorebror viste klasseforskel i lokalbrag mellem Vejle og Kolding

Storebror Vejle Boldklub tog lørdag hjemme imod lillebror Kolding IF i Sydbank Pokalens kvartfinale.

3 min læsning
Det var et intenst opgør mellem de to lokale klubber, hvor der var fyldt med dueller og frispark. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

Lørdag aften stod den på pokalkvartfinale i Sydbank Pokalen, da Vejle Boldklub hjemme på Vejle Stadion skulle spille et lokalbrag mod 2. divisionsklubben Kolding IF i den første af to kampe.

Der var derfor lagt op til en kamp mellem storebror og lillebror i trekantsområdet, hvor Vejle som superligamandskab var forhåndsfavoritter.

Lillebroren Kolding skulle dog få den bedste start, da de allerede efter knap ti minutters spil kom frem til kampens første store chance, da et godt gennemspillet Kolding-angreb endte ud i en stor chance til Morten Ohlsen, hvor Vejle-målmanden, Sten Grytebust, måtte levere en pragt redning, der gav et hjørnespark.

Koldinggenserne var dog ikke færdige med at være farlige, for på det efterfølgende hjørnespark, måtte Grytebust endnu engang levere en stor redning for at fohindre Koldings Thomas Mikkelsen i at score på et ellers flot hovedstød.

Efter 16 minutters spil var det igen 2. divisionsholdet, som var tæt på sat bringe sig foran, da venstrekanten Paul Ngongo kom frem til en stor chance, der desværre for Kolding kun endte i sidenettet.

Vejle havde generelt svært ved at få skabt de store chancer, men efter 20 minutters spil gav en tilfældighed et hjørnespark til hjemmeholdet, som skulle vise sig at bære frugt. På en nedfaldsbold på kanten af feltet prøvede Dimitris Emmanouilids lykken, hvor hans afslutning heldigt blev rettet af og dykkede ned bag Kolding-målmanden, Christoffer Petersen, der måtte se bolden gå i mål.

Lillebror Kolding havde startet opgøret bedst, men Vejles scoring til 1-0 virkede som en mavepuster på 2. divisionsklubben, der lod Vejle presse mere på.

Da stadionuret rundede den halve time, var det derfor igen Vejle, som kom frem til en stor chance. Højrebacken Tobias Mølgaard var kommet med frem på et kontraangreb, hvor han fra kanten af feltet modtog bolden og hamrede den ned i venstre målhjørne til 2-0.

Få minutter efter var Allan Sousa tæt på at bringe Vejle yderligere foran, da han med et frækt frisparksforsøg få meter over midterlinjen var ved at snyde Christoffer Petersen i Kolding-målet, der med det yderste af fingerspidserne fik bolden vippet op på overlæggeren.

Flere chancer kom der ikke i første halvleg og Vejle kunne dermed gå til pause med en 2-0 føring.

Anden halvleg blev en drømmestart for Vejle, da hjemmebaneholdet fik tildelt et straffespark efter en god soloaktion af Emmanoulidis, der blev nedlagt af den tidligere danske landsholdsspiller Niki Zimling.

Her skulle Vejle-helten Allan Sousa eksekvere, hvilket han gjorde på fornemmeste vis med et elegant chip midt i målet til 3-0.

Men Kolding var fortsat opsatte på at drille storebroren fra Vejle. I det 56. minut fik udebaneholdet en god kontramulighed, hvor de var i overtal, og det udnyttede de til fulde. Indskiftede Mikkel Jespersen kom helt alene afsted, hvor han viste stort overblik og trillede bolden til siden, hvor Paul Ngogo var kynisk og sparkede reduceringen ind til 3-1.

Reduceringen fra Kolding rystede dog ikke Vejle, da i det 70. minut leverede et smukt angreb, som netop indskiftede Andrés Ponce afsluttede på fornemmeste vis med en helflugter ned det i det ene målhjørne til 4-1.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I det 81. minut var Kolding dog igen tæt på at komme på måltavlen, da indskiftede Justice Ohajunwa kom alene igennem mod Grytebust i Vejle-målet. Her viste den norske målmand sin klasse med en god redning.

Kampens sidste højdepunkt kom i det 91. minut, da Allan Sousa på et kontraangreb forsøgte sig med et frækt chip, der desværre for brasilianeren ramte overlæggeren, men heldigvis for superligamandskabet var Luka Djordjevic først over returen og klaskede bolden op i nettaget til 5-1.

Flere mål kom der ikke i opgøret, og storebror Vejle kunne dermed trække sig sejrrigt ud af den første af to kampe imod lillebroren fra Kolding med en overbevisende 5-1 sejr.

Næste kamp mellem de to mandskaber i Sydbank Pokalens kvartfinale, er lørdag den 11. december, når Vejle Boldklub skal til Kolding i returkampen.

Timeline

Notifications

Notifikationer