Indskiftede Haller slog CL-rekorder på stribe i Istanbul

Onsdag aften skulle Ajax Amsterdam på udebane møde tyrkiske Besiktas i Champions League-gruppespillets femte runde. Her blev den indskiftede Haller den helt store helt for hollænderne.

Sebastian Haller er oppe på ni mål Champions League efter onsdagens kamp imod Besiktas. Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix.

På Vodafone Park i Istanbul var der dømt Champions League-opgør, da Besiktas på hjemmebane mødte Ajax Amsterdam onsdag aften. Inden kampen havde det tyrkiske mandskab ikke formået at hente nogle point i gruppespillet, mens Ajax med en sejr kunne sikre sig Gruppe C’s førsteplads.

Med i startopstillingen hos de hollandske gæster var danske Mohamed Daramy, der fik sin første start for Ajax. Det skulle dog blive Sebastian Haller, der efter slutfløjt blev den helt store Ajax-helt.

Udeholdet kom godt fra start i kampen, hvor de inden for de første 15 minutter kom frem til flere gode muligheder.

Efter 2o minutter ændrede kampen sig dog markant. Et hjørnespark til Besiktas ramte Ajax’ Noussair Mazraouis hånd, hvilket fik de tyrkiske spillere til at protestere til kampens dommer, Irfan Peljto, der i første omgang vinkede afvisende.

Efter at have kommunikeret med VAR-vognen og have været en tur ude og kigge ved skærmen pustede man i fløjten og pegede på pletten. Straffespark til hjemmeholdet.

Her steppede Rachid Ghezzal op og sparkede sikkert bolden op i hjørnet uden chance for Ajax-målmanden André Onana, der for første gang siden den 31. januar 2021 var tilbage i målet, efter han har siddet ude med en dopingkarantæne.

Inden for de sidste fem minutter af første halvleg kom Mohamed Daramy frem til to store chancer, hvor han kunne udligne for Ajax og slå sit navn fast i Champions League-regi. Desværre for Ajax og Daramy manglede klassen, hvilket betød at udebaneholdet måtte gå til pause bagud 1-0.

Til anden halvleg valgte Ajax’ cheftræner, Erik ten Hag, at skifte den unge dansker ud og sætte den målfarlige Sebastian Haller på banen. Det skulle hurtigt vise sig at være en god beslutning.

Efter blot ni minutter på banen blev Haller spillet helt fri foran et tomt mål af argentinske Nicolas Tagliafico, hvor den store angriber var isnende kold og trillede hans ottende scoring i turnering i målet til 1-1 efter 54 minutter.

Hallers mål betyder samtidig, at han er den første Ajax-spiller i historien til at have scoret i samtlige af de første fem kampe i gruppespillet. Det sker ovenikøbet i angriberens første sæson nogensinde i Champions League.

Et kvarter senere var den farlige Ajax-angriber igen på spil, da Haller efter en dødboldssituation lavede et tap-in og bragte udebaneholdet i front med 1-2 efter 69 minutters spil.

Hallers niende mål i Champions League betyder samtidig, at han er den første spiller i turneringens historie til at score ni mål efter fem kampe i sin første sæson i turneringen.

Flere mål blev det ikke til for hverken Haller eller nogle andre spillere på de to mandskaber, hvilket betyder at Ajax med onsdagens 1-2 sejr over Besiktas har maksimum point i Champions League’s Gruppe C, mens Besiktas fortsat har deres første point til gode.