International Fodbold

Stor italiensk skuffelse: Schweiz sikrer VM-billetten

Italien kunne selv afgøre deres VM-skæbne, men de skuffede, og det giver i stedet Schweiz direkte adgang til VM i 2022.

Schweiz vinder overraskende deres VM-kvalifikationsgruppe og er klar til VM i Qatar. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Inden aftenens kampe i gruppe C var der alt på spil for gruppens førende hold. Schweiz og Italien lå a point i toppen af gruppen, men italieneren havde en bedre målscorer med to mål.

Der var derfor lagt op til en indirekte duel, hvor de to mandskaber skulle forsøge afgøre, hvem af dem der skulle direkte til VM, og hvem der skulle en tur i playoff. Schweiz fik besøg af Bulgarien og Italien mødte Nordirland på udebane.

Selvom Italien dominerede hele første halvleg mod et vaklende Nordirland, blev det aldrig helt farligt fra de forsvarende europæiske mestre. Ligeledes formåede Schweiz ikke at finde netmaskerne i deres kamp.

Man skulle tro at det schweiziske mandskab havde tjekket resultatet fra Italien kampen i pausen, for blot tre minutter inde i anden halvleg scorede Noah Okafor til 1-0, og dermed havde Schweiz det ene ben i Qatar.

10 minutter senere udbyggede de føringen til 2-0 med et mål fra Augsburg-spilleren Ruben Vargas. Senere ville Cedric Itten være med i og lukkede målfesten til 3-0, og det satte italienerne under massivt pres.

Et pres de europæiske giganter ikke kunne modstå imod et stærkt forsvarende Nordirland, der på overraskende vis, tilkæmpede sig et uafgjort 0-0 resultat.

Remo Freuler lukkede det schweiziske festfyrværkeri af med en 4-0 scoring i overtiden.

Schweiz kvalificerer sig dermed direkte til VM i Qatar og det sender italienerne i playoff-kampene, der spilles til marts.