4 min læsningSløjt dansk punktum på flot kvalifikation

Efter ni kampe i VM-kvalifikation som de danske fans kun kunne have drømt om, kom det danske landshold lidt ned på jorden igen, da de i Skotland leverede det, der ikke kan betegnes som andet end en yderst skuffende præstation.

4 min læsning
Kasper Schmeichel kunne kun se til, da han for anden gang i VM-kvalifikationen blev passeret. Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Det danske landshold var mandag aften på besøg på Hamden Park i Glasgow, og efter en sløj dansk præstation, har du – ja dig kære læser – to muligheder.

Du kan vælge at læse Kampreferat A herunder, hvor vi har taget klaphatten på og fejrer den imponerende danske VM-kvalifikation. Du kan også scrolle lidt længere ned, hvor du får Kampreferat B, der lidt mere nøgternt beskriver en rigtig skidt dansk præstation. Valget er dit.

Kampreferat A
Det danske landshold kvalificerede sig allerede for lidt over en måned siden til VM i Qatar, da de slog Østrig 1-0 hjemme i Parken. Danskerne havde i de første 8 ½ VM-kvalifikationskampe spillet som en drøm, og hvad gør det så, at man holder lidt siesta i sidste kamp, når kvalifikationen alligevel er i hus?

For Danmark tabte nemlig mandagens kamp mod Skotland med 2-0, men det giver os stadig 27 point i ti kampe og det er med afstand det bedste kvalifikationsresultat i dansk landsholdshistorie. VM-billetterne er booket, vejret bliver godt i Qatar, og vi har forhåbentlig fået bugt med coronavirussen. Hvad gør så et ligegyldigt nederlag mandag aften? – Lev med det!

Kampreferat B
Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, havde skiftet ganske markant ud i den startformation, der i fredags sendte Færøerne hjem fra Parken med et 3-1-nederlag. Godt nok var Pierre-Emile Højbjerg fortsat ude, men heller ikke Thomas Delaney eller Yussuf Poulsen var blevet klar.

Det efterlod Kasper Hjulmand med en både decimeret og meget grøn udskiftningsbænk, hvor Pione Sisto som eneste spiller havde over ti landskampe på cv’et, og flere spillere kunne gøre sig forhåbning om en dansk landsholdsdebut.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Om det var kampens manglende betydning, de mange ændringer eller bare en dygtigt indstillet modstander er vanskeligt at vurdere, men i hvert fald var det danske landshold helt afgjort næstbedst i kampens indledning.

Efter godt 20 minutters spil kom skotterne til et indlæg fra højresiden, og selvom han kom først på indlægget, tøvede Rasmus Nissen Kristensen, da han skulle cleare, men han fik hjælp af Kasper Schmeichel, der diskede op med en fodparade i ren verdensklasse.

I det der føltes som det første reelle danske angreb i kampen, fik skotterne efter en god halv time erobret bolden og kunne sætte afsted i en omstilling. Den danske anfører, Simon Kjær, var eneste mand tilbage for de hvidklædte danskere, og på heroisk vis fik han blokeret Ché Adams skudforsøg, så stillingen fortsat var 0-0.

Det var dog en stakket frist, for kort efter kom det fuldt fortjente føringsmål til skotterne. Et hjørnespark blev sparket til bagerste stolpe, hvor Liam Cooper upresset headede bolden tilbage til John Souttar, der lige akkurat fandt plads imellem de mange danskere på målstregen, og så brød jublen helt fortjent ud på nationalstadionet i Glasgow.

Efter den med afstand ringeste halvleg for det danske landshold i 2021 valgte Kasper Hjulmand lidt overraskende at beholde samtlige 11 startere på banen fra starten af anden halvleg, hvor skotterne trak sig et par meter længere tilbage på banen.

Det gav en smule mere plads til danskerne, men uden at de for alvor blev farlige. Med en lille halv time igen blev Pione Sisto sendt på banen til sin første landskamp i et år, mens også Jens Stage kom på banen til det, der var hans landsholdsdebut. Ud gik Jacob Bruun Larsen og Jens Jønsson.

Med knapt tyve minutter igen kom også superligatopscoreren Mikael Uhre på banen til sin landsholdsdebut, ligesom både Alexander Bah og Anders Dreyer kom ind til en kamp, der for begges vedkommende fordoblede deres samlede landskamps-total.

Læs også: Stor italiensk skuffelse: Schweiz sikrer VM-billetten

De nye spillere gav en smule kolorit til en tam dansk indsats, og med fem minutter tilbage af kampen, skulle Mikael Uhre reelt have udlignet, men han manglede sin vanlige skarphed.

Skarphed manglede hverken Stuart Armstrong eller Ché Adams et minut senere, da førstnævnte med en knivskarp aflevering sendte Adams alene igennem med Kasper Schmeichel. Med en knastør afslutning udenfor Schmeichels rækkevidde fordoblede Southampton-angriberen skotternes føring.

To minutter senere burde det også være blevet 3-0, men for anden gang i kampen blev Simon Kjær danskernes redningsmand.

Det blev dog ikke til hverken udbyggende føringsmål eller trøstemål til Danmark, der til gengæld måtte sande, at de ikke formåede at gå ubesejrede igennem VM-kvalifikationen.

I gruppens to andre kampe formåede Israel at besejre Færøerne med 3-2, mens Østrig slog Moldova 4-1.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer